Манчестър Сити – Челси финал 29-05-2021

1
182
Добави коментар
sapa84
sapa84

Манчестър Сити и Челси излизат във финала на Шампионска лига тази година, който ще се проведе в Португалия на стадион Ещадио до Драгао. След, като първоначално бе обявен Истанбул за домакин на това голямо футболно събитие, в последствие финалът бе преместен в Португалия, като ще се допуснат 16500 зрители от общо 52002 капацитет на стадиона в Порто.

Манчестър Сити приключи един много силен сезон в Премиършип, като няколко мача преди края си осигури шампионската титла. Крайното класиране говори за представянето на Сити, като те завършиха с 12 точки преднина пред 2-рия Манчестър Юнайтед. Сега всички сили са насочени към финала, като от дълго време Манчестър Сити се стреми да вземе този трофей, но все нещо не му достига. Тук ще сме свидетели на английски финал, като и двата отбора се познават достатъчно, за да има някакви големи изненади. Играчите на треньора Пеп Гуардиола имат много добър шанс да спечелят тази купа, тъй като освен класните играчи и добрата форма, те показаха, че са един от най-силните отбори в момента.  По пътя към финал отбора не срещна много трудности и се справи с отбори, като Борусия Мьонхенгладбах, Борусия Дортмунд и ПСЖ. Въпреки по-доброто представяне на Манчестър Сити, те не трябва да подценяват този мач, ако искат да спечелят титлата, тъй като в последните си два мача записаха две загуби от тях, едната във ФА Къп, а другата във Висшата лига.  Все пак отбора на Сити е с по-класни играчи, в по-добра форма и не случайно е фаворит в букмейкърските къщи.

Челси достигна до 4-тото място в Премиършип, но с доста късмет, тъй като от последните си 4 мача, имаше 3 загуби. Отбора загуби мача за Фа Къп срещу Лестър, а след това разчиташе на шанса, който бе на тяхна страна и след загуба на „лисиците“ от Тотнъм, те се класираха 4-ти и ще играят отново в Шампионска лига и през следващия сезон, независимо от крайния резултат в този мач. Все пак Челси има млад и все още недостатъчно обигран отбор и макар и да предлага футбол на високо ниво, все още им е нужно време да достигнат нивото на топ отборите. Лондончани играят агресивно в повечето си мачове и основно на контраатаки, като следят за грешки на противника. Манчестър Сити, обаче е по-опитния отбор, с вече изграден и обигран състав и едва ли ще допусне много изненади. В този мач смятам, че Манчестър Сити ще спечели, макар и трудно този финал.

Прогноза за мача – победа домакин – коефициент 1.90 WINBET

5
/
5
(
18
votes
)