Челси спечели Шампионска лига- Кратък обзор на 7 спорт за мача

1
215
Добави коментар
eftimma
eftimma

Челси спечели втората си Шампионска лига в събота, когато надигра Манчестър сити с 1:0 във финала в Порто. Коефициентите в букмейкъра  Palms bet предвещаваха успех за Манчестър Сити във финала, но „сините“ от Лондон поднесоха изненадата.

Залагащите с palms bet бонус за успех на Ман Сити със сигурност са останали разочаровани и не са очаквали Тимът на Томас Тухел да спечели ШЛ срещу силния на хартия отбор на Ман Сити, който мачкаше съперниците си по английските терени.

Двубоят на „Ещадио до Драгао“ започна оживено, като Челси и Манчестър Сити създадоха някои ранни шансове за гол. Но Тимо Вернер пропусна няколко възможности за „сините“, докато в другия край на терена контролът на Рахим Стерлинг го разочарова, докато Фил Фодън беше разочарован от зашеметяваща намеса на Антонио Рюдигер. Челси обаче продължи да представлява заплаха с бързите си от левия фланг и един такъв ход даде резултат, когато Кай Хавертц излезе сам срещу Едерсин и го заобиколи, за да вкара топката в празната врата и да изведе Челси отпред. Второто полувреме почти последва същата рутина, като Сити така и не успя да създаде добри възможности за гол пред Едуар Менди. Коефициентите на palms bet предвещаваха, че Ман Сити ще реализира попадение, но дори и със Серхио Агуеро в играя в края на мача,  „гражданите“ не успяха да вкарат.

Дори Кристиан Пулишич трябваше да направи резултата 2:0 за Челси, но стреля в аут. Независимо от това, хората на Томас Тухел се защитиха отлично и запазиха дисциплината си, за да надвият шампионите от Висшата лига по пътя към коронясването за шампиони на Европа. Това беше вторият триумф на Челси в Шампионската лига на УЕФА, след като за последно я спечели през сезон 2011/12, докато Манчестър Сити ще продължи да преследва първия си голям триумф в турнира и ще бъде един от фаворитите на Палмсбет за следващата кампания.

Ман Сити очакваха много от трима играчи на терена във финала. Играейки най-големия мач в процъфтяващата си кариера, 21-годишният Фил Фодън изглеждаше най-голямата заплаха на Сити в атака. Направи няколко добри пробива, показа качествено владеене на топката и почти отбеляза през първото полувреме, но Рюдигер блокира неговия шут. Кевин де Бройне започна като фалшивата деветка за Манчестър Сити и се опита да повлияе на играта. Челси се справи много добре, след като не му даде пространство, което означаваше, че той едва ли представлява заплаха. Де Бройне получи и контузия в хода на мача и напусна терена принудително.  Рияд Марез пък бе с основна заслуга Ман Сити да стигне до финала на турнира. Алжирският национал не успя да впечатли във финала и почти винаги бе спиран от Бен Чилуел. Слабата игра и на Марез бе причината Ман Сити да не покаже почти нищо срещу Челси.

В състава на Челси пък всички бяха на висота. Трябва обаче да отличим някои играчи. От пренебрегването на Франк Лампард до представянето на главната роля във финала на Шампионската лига, Антонио Рюдигер се справи впечатляващо. Неговата зашеметяваща намеса срещу Фодън през първото полувреме бе изключително важна за успеха на Челси. Рюдигер доминираше срещу всеки, който дойде на пътя му и бе безпогрешен.

На Н’Голо Канте със сигурност трябва да му построят статуя пред Стамфорд Бридж. Още една голяма среща за него, още едно страхотно представяне. Какъв играч! Канте чете играта толкова блестящо и изскача на точното място в точното време, за да прекъсне атаките в зародиш. Канте се справи отлично с неутрализирането на Де Бройне и успя да организира някои опасни контри за Челси.

Кай Хавертц пък донесе трофея на Челси с попадението си през първото полувреме. Освен това създаде чудесен шанс за Вернер в началото на срещата. Бившият играч на Байер Леверкузен показа защо е привлечен в Челси и тепърва ще впечатлява още повече. Повече по темата може да прочетете в сайта на 7 Дни Спорт Онлайн.