Кои страни ще завършат с най-много медали на Олимпийски игри 2020

1
202
Добави коментар
eftimma
eftimma

„Най-непредсказуемите игри“ – това е клишето, което повечето специалисти използват за предстоящата Лятна Олимпиада Токио 2020. Специалисти и букмейкъри вече са изготвили своите прогнози. Главните очаквания са , че САЩ ще оглавят класацията по общ брой медали, точно както в 5 от последни 6 летни Игри. За домакините от Япония пък се предвижда 50% увеличение в завоюваните призови места, спрямо резултатите от Рио 2016-та.

Всички стартове от Олимпиадата в Токио ще присъстват в тиражите на букмейкърите за спортни залози. От Bet365 са подготвили специални оферти с bet365 промо код, който дава атрактивен бонус на всеки нов играч.

Ето какви са прогнозите на Gracenote- компания, занимаваща се с обработка на данни. Тя публикува своя виртуална таблица и прогноза за евентуалното крайно класиране преди всяка Олимпиада.

Резултатите се определят след изследване на всички крайни класирани от Световни първенства, Гранд При, Европейски лиги и други престижни международни спортни мероприятия.

Може да ги разгледате още по-подробно директно на тяхния сайт с адрес: https://www.gracenote.com/virtual-medal-table/.

Според последните калкулации, Китай ще направи голям скок, спрямо представянето си от преди 5 години в Бразилия. Тогава страната спечели само 70 медала или най-слабото представяне след 2004-та година. Виртуалната схема отрежда втора позиция и общо 87 медала за Китай. САЩ пък ще оглави класирането с 117 отличия.

Япония постави рекорд с 41 медала в Рио де Жанейро, но очакванията са домакинския фактор да донесе още 24 медала или над 50%-тово увеличение.

Русия получи забрана да се състезава в Токио 2020, но нейните атлети вероятно ще спечелят 66 медала. Руските спортисти ще се състезават под флага „Олимпийски атлети на Русия“ или нещо подобно.

За 5-тото място в класацията по медали битка ще водят Австралия и Великобритания. „Кенгурата“ не са завършвали пред британците от 2004-та насам, основно поради по-слабото си представяне в плуването. Великобритания обаче ще бъде големия губещ. Страната завоюва 67 медала в Рио, но очакванията са да спадне до едва 42 в Токио. Основната причина е по-слабо представяне в колоезденето на писта, художествената гимнастика и гребането. Тези три спорта акумулираха една трета от британските медали през 2016-та.

Нидерландия също се цели в рекордно постижение – 41 медала и 7-мо място в общото подреждане.

Топ 10 ще бъде затворен от Франция (37 медала), Германия (35) и Италия (32).

Очаквания успех на САЩ и Япония е подкрепян и от проектомедалистите в петте нови спорта, които ще направят дебют в тази Олимпиада.

Карате, скейтбординг, спортно катерене и сърф са новите спортове в Олимпийската програма за 2020-та година. Бейзбол/софтбол пък прави своето завръщане, след като пропусна Игрите от 2012-та и 2016-та.

Също така, ще има нови или завръщащи се дисциплини и категории в общо 15 спорта. Генерално, 44 нови или завръщащи се събития ще се присъединят към Олимпийското семейство в Токио. Те пък носят 143 вакантни медала. Според проучването на Gracenote, Съединените щати ще бъдат на първо място и в това подреждане с 20 медала. Подгласник се очаква да бъде Япония с 15. Трета позиция и 8 олимпийски медала са предвидени за Австралия. 45 различни държави могат да очакват медал от тези дисциплини.

Италианският експерт в Олимпийските игри Лучиано Бара също е известен с прогнозите си за класирането по медали. Неговото проучване се базира върху резултатите от световните първенства, проведени една година преди старта на игрите. По общ брой медали, Бара и Gracenote имат пълно съвпадение за топ 10. Единственото изключение е Нидерландия. Бара им определя осма позиция, спрямо 7-мото им място от конкурентното проучване.

При класирането по златни медали, Бара класира следните 10: На първо място са Съединените Американски Щати, следвани от: Китай, Русия, Япония, Австралия, Нидерландия, Великобритания, Франция и Нова Зеландия.

Gracenote пък нарежда страните по следния начин: САЩ, Китай, Япония, Русия, Австралия, Нидерландия, Великобритания, Нова Зеландия, Германия и Южна Корея.