Как да депозирате от банкова сметка в Binance (и другите борси) – трайно решение

1
203
Добави коментар
trifonoff
trifonoff

Всеки, който иска да инвестира в крипто активи се е сбърквал с проблема, че банките в България не позволяват да се правят директни преводи към борси и портфейли. Дори и да се открили конкретна банка или онлайн портфейл, който да работи с борсите в момента – съществува реалния риск това да се промени в бъдеще и например теглене от борсата към банковата ви сметка да бъде отказано и да трябва търсите парите си и да се обяснявате на различни места.

 

Можете да ползвате сайтове посредници, но тогава ще трябва да за губите 3-4% (може и повече) от стойността на направения от вас депозит.

 

Друг проблем е, че някои банки в България не приемат GB (Great Britain) IBAN-ите за SEPA превод, а доста от борсите имат точно такива.

 

 

Вариантът, който ние открихме е следния:

Откриване на сметка в SpectroCoin (www.spectrocoin.com) и заявявате интерес за ваш собствен IBAN на тяхната платформа – услугата се казва: „dedicated IBAN“.
Превеждате от банкова сметка в България към вашия IBAN в SpectroCoin – таксата е 1 лв (превод в SEPA)
От IBAN в SpectroCoin можете директно да депозирате по банкова сметка в Binance (или друга борса) – за момента няма такса
По обратния път можете да изтеглите парите си от дадена борса към вашия IBAN в SpectroCoin и от там към банковата си сметка в България – като такса ще вземат само банката ви в България. 

 

Ето кратък наръчник как да реализирате това: