Световен ден на акредитацията

1
203
Добави коментар
eventA
eventA

Българската компания ЛОТ-КОНСУЛТ е акредитирана за предоставяне на услугите по безопасност и здраве в над 140 държави в цял свят

На 09 юни 2021 г. отбелязваме Световният ден на акредитацията (#WAD2021). Глобалната инициатива е създадена от International Accreditation Forum (IAF) и International Laboratory Accreditation Cooperation (ILAC) с цел популяризиране на стойността на акредитацията и насърчаване на дейностите по сертифициране, инспекция и тестване.

Тази година темата е Акредитация: Подкрепа за изпълнението на целите за устойчиво развитие.

Целите за устойчиво развитие са в основата на Програма за устойчиво развитие до 2030 г. на ООН, широк и амбициозен план за действие. Акредитацията, заедно с други качествени инфраструктурни инструменти, предоставя техническите основи, които са от решаващо значение за функционирането на развитите и развиващите се общества. Тя дава възможност за индустриално развитие, конкурентоспособност на търговията на световните пазари, ефективно използване на природните и човешките ресурси, безопасност на храните и здравеопазване и опазване на околната среда.

Екипът на Органа за контрол от вид „С“ при ЛОТ-КОНСУЛТ е горд и щастлив, че е част от глобалното семейство на акредитираните органи. Взаимното признаване на акредитацията на международно ниво, както и нашата експертиза и професионализъм, ни дават възможност да предоставяме услугите си по безопасност и здраве в над 140 държави в цял свят в последните години. От началото на 2021 година ние внедрихме и прилагаме гъвкавия обхват на акредитация. По този начин затвърдихме и повишихме доверието и удовлетвореността на нашите клиенти и партньори и подобрихме сроковете за изпълнение на заявките.

Орган за контрол от вид „С“ при ЛОТ-КОНСУЛТ ЕООД 

Обхват на области на контрол:

МикроклиматШумОсветеностЕлектромагнитни полетаВентилационни инсталацииПрахХимични агентиЕлектрически уредби и съоръжения до и над 1000 V – съпротивление на защитни заземителни уредби, съпротивление на изолация, съпротивление на мълниезащитни заземителни уредби, импеданс на контура „фаза-защитен проводник“;Електрически уредби и съоръжения до и над 1000 V (защитни прекъсвачи ЗП) – съпротивление на предпазно заземяване, ток на задействане, време на изключване;Физическо натоварване.