Allison представя нови трансмисии за икономия на гориво

4
320
Добави коментар

11.06.2021

Новини

Allison Transmission представи две нови версии на своята xFE напълно автоматична скоростна кутия за използване в камиони със средна товароносимост.

Моделите трансмисии 3000 xFE и 3200 xFE са предназначени за двигатели, с до 370 к.с., въртящ момент 1695 Nm и общо тегло на превозното средство до 28,5 тона.

Твърди се, че моделите xFE (което означава „допълнителна икономия на гориво“) намаляват емисиите на CO2 с до 3,7% в сравнение със стандартните трансмисии от серия 3000 и 3200.

„Собствениците на автопаркове навсякъде са под законодателен натиск да намалят емисиите и, разбира се, всички биха искали да намалят и разходите си за гориво. Тези нови трансмисии xFE могат да бъдат критичен инструмент за подпомагане на производителите на оригинални продукти и автопарковете да направят 15% намаление на емисиите на CO2 до 2025 г. и 30% до 2030 г., както се изисква от стандартите на ЕС за емисии на CO2 за тежкотоварни автомобили. Днешната ефективна дизелова технология е достъпна и отговорна за околната среда, стъпка по пътя към електрификация и други системи за задвижване, които не са изкопаеми горива, за които имаме и подходящи задвижващи решения “, каза Сьоерд Вос, директор на Алисън Трансмишън, маркетинг в EMEA .

Редукторите xFE подобряват разхода на гориво, като позволяват на двигателя да работи повече време в по-високи обхвати и при по-ниски обороти в минута. Allison казваt, че 3000 xFE и 3200 xFE се заключват на първа скорост, а не на втора, подобрявайки разпределението на предавателните числа от 5.37 на 5.91. 3000 xFE и 3200 xFE се предлагат със или без забавител и се предлагат с пакета от интелигентни контроли FuelSense 2.0 на Allison, които включват Neutral at Stop, за намаляване на натоварването на двигателя при неподвижно състояние, управление на скоростта на ускорение за смекчаване на агресивното шофиране чрез управление на въртящия момент на двигателя и DynActive Shifting което променя точките на превключване на предавките в зависимост от фактори като тегло на превозното средство, наклон на пътя, честота на спиране-тръгване и използване на газта.