3 грешки, които допускаме при нанасяне на крем за лице

1
167
Добави коментар
svetla58
svetla58

Най-видимият признак за лице, което не е хидратирано правилно, е, че кожата изглежда по-суха и неподхранена. Това се забелязва най-добре лятото в горещините или през зимата, когато студа изсушава кожата и я нацепва. Много често нанасяме кремът за лице автоматично и е възможно в бързината да допускаме някои грешки, които възпрепятстват правилното усвояване на продукта в кожата. Важно е да хидратирате кожата на лицето си всеки ден с правилните продукти, защото в противен случай рискувате да се сблъскате с разширени пори и черни точки, зачервяване или класическите проблеми като твърде суха, чувствителна или мазна кожа. Ето грешките, които трябва да избягвате, когато нанасяте хидратиращ крем за лице.

Нанасяте крема, без да почиствате лицето си 

Преди нанасянето на подходящ крем, гримът трябва да бъде добре отстранен. Процедурата изисква кожата да е идеално чиста, затова е добре да измиете лицето си и да го почистите със специални продукти. След това вече можете да преминете към хидратацията.

Използвате неподходящ крем 

Кремът е истински дар, с които да поглезите кожата си през деня. Но кой да изберете? Зависи от възрастта и нуждите на кожата: за предотвратяване на бръчки, борба с тъмните петна, против отпусната кожа или просто за хидратация? Веднъж открили подходящия за вас крем е важно да го нанасяте с кръгови движения, от центъра към външната страна на лицето, без да търкате твърде много кожата. 

Нанасяне го преди серума

Серумът винаги трябва да се прилага преди овлажняващия крем за лице, тъй като той има по-висока концентрация на активни съставки, които след това се фиксират от овлажнителя.

Купи Chanel Hydra Beauty 

Купи интензивен хидратиращ серум

Купи крем за лице Clinique moisture surge

Купи интензивен хидратиращ гел Clinique