10 страхотни летни занимания за деца и възрастни в планината

2
233
Добави коментар
oliv4ee
oliv4ee

Планината е примамлива лятна дестинация за семейства, даваща възможност за много забавни дейности, които да изпълват и разнообразяват дните ви.

Починете си от силното слънце на морския бряг и се заредете с огромно количество чист, свеж планински въздух.

Тук ще предложим 10 страхотни летни занимания за деца и възрастни в планината, ако изберете да прекарате своята лятна ваканция там.

Забавление номер 1 – слънчеви бани и барбекю в двора. На разположение на гостите на Вила АДИС е голям двор, само за вас и вашите деца. Може да си почивате на слънце или под чадъра, на играете футбол, федербал, мини голф или монополи.

Забавление номер 2 – организирайте риболов в близката река Бистрица. Това ще бъде страхотно приключение. Улова може да приготвите на барбекюто в двора на Вила АДИС.

Реката обикновено е дом и на стотици попови лъжички, което ще осигури забавление и урок по природознание за най-малките! Освен това може да организирате игра с топка или пикник около реката.

Забавление номер 3 – В к.к. Боровец може да намерите предложения за разходки с понита и коне. Рила е прекрасна през всеки сезон на годината. Пролетта и лятото е чудесно време за колоездене, пешеходен туризъм, катерене.

Забавление номер 4 – В централната част на к.к. Боровец има многожество ресторанти, таверни, механи, в които се сервират вкусни ясния и деликатеси от района.

Забавление номер 5 – Разходката в историческия дворец на Цар Симеон е задължителна за гостите на Боровец. Царска Бистрица, освен исторически обект е и едно чудесно място за семейна фотосесия или просто разходка.

Забавление номер 6 – В големите хотели в курорта може да посетите басейн с дневна карта. Това е чудесно място за тези, които искат отдих от горещината на плажа и високата влажност на въздуха около морето.

Забавление номер 7 – Включете в програмата си дневно посещение на ферма за щрауси в гр. Долна баня, който е на 16 км от Боровец. Във фермата има ресторант, магазин и различни забавления за малки и големи.

Забавление номер 8 – Съвсем близо до к.к. Боровец е град Самоков. Там може да разгледате историческия музей и Девически манастир „Покров Богородичен“ и да вземете печат за книжката Опознай България – 100 национални туристически обекта.

Забавление номер 9 – само на 20 мин с кола от к.к. Боровец е село Белчин. Известно с минералните си извори и Музеен комплекс „Цари Мали град“. Посещението там ще остане за дълго в спомените на вашето дете. Заслужава си да посететие това място.

Ако продължети още 10 км посока Дупница, може да посетите гейзера – фонтан в Сапарева баня.  Минералната вода извира естествено на височина 18  м., като температурата при неговия извор е 103°, което го прави най – горещия гейзер в Континетална Европа, с няколко градуса повече от италианските Софиони и Джуржитела.

Забавление номер 10 – за смелите и не за най-малките – изкачване на връх Мусала. Мусалà е най-високият планински връх в България и на целия Балкански полуостров. Надморската височина на връх Мусала е 2925,4 m, измерена от равнището на пристанище Варна. По-висок е с 8 m от връх Митикас в планината Олимп и с 11 m от връх Вихрен в планината Пирин.

Пожелаваме ви приятна ваканция в планината – едно наистина страхотно място, в което ще се влюбите завинаги.

Може да допишет списъка 10 страхотни летни занимания за деца и възрастни в планината с ваше предложения и снимки, като коментар към статията.

Автор: www.adis.bg/villa/bg

Прочетете още интересни статии в нашия блог.