Челси e титулярът на Palms bet във финала за Суперкупата

2
301
Добави коментар
eftimma
eftimma

Отборите на Челси и Виляреал ще спорят за трофея Суперкупата на Европа през 2021 година. Английският тим спечели Шампионската лига през сезон 2020–21, докато испанският клуб Виляреал триумфира в Лига Европа. Финалът за Суперкупата ще се играе на стадион Уиндзор Парк в Белфаст на 11 август като българският букмейкър Palmsbet смята Челси за фаворит за спечелването на трофея. За залози на срещата в букмейкъра може да използвате и palms bet bonus за нов клиент, тъй като няма никакво ограничение в залагането с промо офертата на хазартния оператор.

Челси ще участва за четвърти път в мача за Суперкупата на Европа. „Сините“ имат само един триумф в този турнир, спечелвайки финала през 1998 г. след успех над Реал Мадрид с 1:0. Последното участие на тима бе през 2019 година, когато загуби от Ливърпул след изпълнения на дузпи. Предстоящият им съперник Виляреал пък за първи път в историята си ще излезе в мач за Суперкупата на Европа.

В края на месец май Челси триумфира за втори път в историята си в Шампионска лига, след като победи Манчестър Сити с 1:0 във финала на „Ещадио До Драгао“ в Порто, с което се противопостави на коефициентите в palmsbet, които сочиха победа на „гражданите“. „Сините“ имаха много силна кампания в ШЛ и нека разгледаме целия им път до трофея.

В груповата фаза на турнира Челси спечели 14 точки и завърши като победител пред Севиля. Тимът беше подложен на напрежение след ремито 0:0 със Севиля у дома, но воденият от Франк Лампард отбор записа убедителни победи след това – 4:0 над Краснодар и 3:0 над Рен. Челси надигра още веднъж френския тим с 2:1, а в предпоследния кръг разби Севиля с 4:0 като гост, а всички четири попадения бяха дело на Оливие Жиру. Томас Тухел вече беше начело на отбора, когато Челси се изправи срещу Атлетико Мадрид на 1/8-финалите, а Оливие Жиру отново беше героя за „сините“ при успеха с 1:0 в първия мач. На реванша „сините“ спечелиха с 2:0 след попадения на Зиеш и Емерсон, с което без трудности се класираха на 1/4-финалите. Там Челси се справи с Порто, като записа убедителен успех с 4:0 като гост в първия мач, а на реванша у дома възпитаниците на Томас Тухел загубиха с 0:1. На 1/2-финалите Челси имаше тежък сблъсък с Реал Мадрид и букмейкъра palms bet даваше предимство на „белия балет“. Първият мач между двата тима завърши наравно 1:1 като лондончани изпуснаха повечето шансове за гол. Челси обаче победи у дома с 2:0 в реванша с голове на Вернер и Маунт и така заслужено стигна до финала, в който триумфира срещу сочения за фаворит Манчестър Сити на Пеп Гуардиола.

Отборът на Виляреал също бе аутсайдер в другия финал – този в Лига Европа. Испанският тим вдигна трофея след драматичен успех срещу Манчестър Юнайтед след изпълнения на дузпи. Редовното време завърши наравно 1:1, а при 11-метровите наказателни удари „жълтата подводница“ бе краен победител след 11:10 и грешка на Давид де Хеа при 11-ата дузпа на Юнайтед. По пътя към трофея Виляреал елиминира още един английски отбор – Арсенал на 1/2-финалите. Преди това тимът на Унай Емери се справи с Динамо Загреб, Динамо Киев и Залцбург.

В мача за Суперкупата на УЕФА през август, Виляреал може да постигне още един исторически успех. Те ще се изправят срещу силния отбор на Челси и пак ще бъдат аутсайдер, както във финала на Лига Европа, но със сигурност са способни да триумфират и ни очаква един много интересен сблъсък в разгара на лятото, с което официално ще бъде поставено начало на новия сезон в европейските клубни турнири.