Подарък за жена – „мисията възможна”

1
193
Добави коментар
Neostyle
Neostyle

Да изненадате приятно жена с хубав подарък, никога не е лесно. Жените са непредвидими, затова и задачата ви ще се окаже по-сложна. Колкото повече наближава денят за изненадата ви,  вие все повече се чудите каква да бъде тя.

Ако знаете какви подаръци обичат жените, ще успеете да направите избор на хубав подарък според човека и специалния повод.

За оригиналните подаръци

Винаги когато правим подарък на някого, сме сигурни, че сме избрали нещо оригинално. Истината обаче е, че почти винаги се заблуждаваме. Ако за нас нещо е оригинално, за другия може и да не е. Дори може и да не харесваме толкова много изненадата, която подготвяме за друг.  Но точно в това е уловката – нали все пак трябва да следваме не нашите собствени предпочитания. Забравите ли за това, подаръкът ви може да бъде много скучен, да събира прах някъде или да бъде преподарен.

Затова трябва да пренебрегнете, поне докато избирате подарък, собствения си вкус, за да бъде той наистина впечатляващ за бъдещата си притежателка.

За добрия избор

За да се хареса вашият подарък, той трябва да бъде комплимент за личността на жената. Помислете какво обича да прави, какви са интересите й. Така е по-добре, отколкото да купувате стереотипни подаръци. Няма да я впечатлите, а и може да помисли, че я  подценявате.

Замислете се за индивидуалния й стил

Смята се за общоприето на жена да се подаряват бижута, козметика и др. аксесоари. И вие може да подарите някои от тези подчертаващи женствеността неща. Но ако не сте наблюдавали достатъчно добре как се облича дамата, дали се гримира, какви бижута носи и т.н., вашият подарък може да не бъде харесан, ако не отговаря на стила й.

Обърнете внимание за какво говори най-често

Всеки обича да говори за нещата, които го вълнуват. Вслушайте се в коментарите на дамата за спорт, пътувания, фотография, книги, здравословен начин на живот и др. Когато разберете позицията й по дадена тема и тя има желание да постигне нещо в тази насока, това ще ви улесни.

Съобразите ли подаръка с интересите на жената, за нея ще значи, че уважавате заниманията й и стремежа й да постигне някаква цел. Затова може да подарите био козметика, ако държи на натуралната козметика; чанта за фотоапарат, ако обича да снима и пр.

Припомнете си какво купува най-често за себе си

Нещата, които често купува лично за себе си ваша близка дама, ще ви служат като ориентир за подходящия подарък. Щом купува нещо, от което вече има, но иска и друго, малко по-различно, значи й харесва. Вземете подарък ваучер за жена например, за да си купи сама вещ от любима марка или серия. Така няма да се съмнявате, че ще сгрешите в избора.

Като идея за подарък за жена, която не сте придружавали при пазаруване, може да се ви помогнат предметите, които има вкъщи, или да потърсите информация от нейна приятелка.

Идеи за подарък на жена

Ще направите по-лесен избор на подарък за жена, която познавате добре – любима, съпруга, майка, сестра и др. Следните идеи за подарък за жена според интересите й може да ви помогнат:

за жена домакиня: кана за вода, кристална ваза, кафе-машина, сервиз, фруктиера, комплект за виноако обича пътешествията: екскурзия, евентуално съчетана със СПА почивкаако е фен на четенето: книга, поредица от книга, електронен четецако е любител/професионален фотограф: фотоапарат, обектив, дигитална рамка за снимки, екскурзия до място с възможност за чудесни снимкиако обича да експериментира в кухнята: книга с рецепти, сладкарски формички, посуда (само при заявено желание)ако обича да рисува: комплект бои/четки, пано за рисуване, курс по рисуванеако е спортна натура: фитнес програма с упражнения, курс по катерене (ако иска такъв), карта за фитнес или друг спортако обича да шие: модел диамантен гоблен Идеи за универсален подарък

Ако не сте запознати с интересите на жената, тогава подаръкът трябва да надхвърля всекидневните й занимания, а и всяка жена обича вложеното лично отношение при избора на подарък.

Натурална козметика

Козметиката е рискован избор, но може да изберете продукт бяла козметика за коса, тяло или лице с подхранващо действие.

Цветя

Те са подходящи за всеки повод и са обичани от жените. Ако знаете кое е любимото й цвете, още по-добре. Може да поднесете цветя и в интересно опакована кошница заедно с бонбони и бутилка вино.

Аксесоари

При избор на аксесоар като шал, шапка, ръкавици и др. е добре да знаете какви цветове предпочита. Сред аксесоарите, които биха зарадвали всяка жена, са и кутия за бижута, часовник, портмоне, сешоар и др.

Като подарък за любимата жена може да подарите и преживяване. Ако обича адреналина, ваучер за гмуркане, рафтинг, панорамно издигане с балон и др. екстремни подаръци биха й оставили незабравими спомени.

Изборът на подходящ подарък за жена е „мисия възможна”, стига да го направите с внимание и с мисълта, че е за специален човек.