Няколко простички стъпки към положителната нагласа

13
250
Добави коментар

Няколко простички стъпки към положителната нагласа

 Няколко простички стъпки към положителната нагласа сигурно всеки един от нас е открил за себе си.

   Живота е динамичен. В него печелим и губим всяка една секунда. Днес сме тук, утре ни няма. Днес до нас са тези хора и приятелства, а утре може и да ги няма. Най-важното е да се гордеете със себе си, защото сме успели определено. Успели не материално, а успели душевно да се откъснем от мястото в живота си, където не искаме да бъдем, за да стигнем там, където искаме!

   Никога не съдете останалите, винаги се опитвайте да се поставите на тяхно място, въпреки че е почти невъзможно. Всеки си има мироглед, становище и виждане за живота и то си е само негово, не бива да го насажда на друг или пък да заимства нечие чуждо. Затова оценявайте мнението на другите, благородно е , но не го взимайте за меродавно.

   Няколко простички стъпки към положителната нагласа включват и…

   Бъдете благодарни. Радвайте се на всичко, което имате, ще имате и се стремите да имате. Благодарността е едно от най-благородните качества на човека и само осъзнатият напълно човек може да я изпитва истински. Тя е относителна величина. Днес сме благодарни, че сме се събудили, утре че слънцето ни огрява с лъчите си, а в други ден че се оглеждаме в очите на най-прекрасното и мило същество – детето ни! Бъдете благодарни, така ще може напълно да оцените даровете на съдбата и да ги поемете пълноценно.

 Оценявайте подобаващо близките си и приятелите си. Те са дар, които понякога е придобит несъзнателно, а друг път сме се борили за него със зъби и нокти. Важно е, положителната ни нагласа към живота да включва и близките ни, както и приятелите ни. Понякога те са тласъка ни към нея, друг път ние техния. Затова не забравяйте да показвате, колко цените най-близките до сърцето си хора, с жестове, не само на думи!

  Великата Агата Кристи е казала някога:

   „Тайната на напредъка се крие в това, да се осмелиш да започнеш“

   Затова бъдете смели, дори и безстрашни понякога. Страховете, които си създаваме и границите, които си поставяме са нещото, което ни спъва най-много в живота да успеем. Затова осмелете се да започнете положителния живот и определено така ще го и завършите!

   Допускайте нови хора до себе си и не бъдете много мнителни. Не всички са лоши и злонамерени. „Някой хора влизат в живота ни, като благословия“ – е казала Майка Тереза и напълно е права, разбира се!

   Не се съмнявайте в закона на привличането. Всяко живо същество привлича към себе си, това което излъчва, като вибрации. Затова бъдете положителни, за да привличате положителното към себе си!

Няколко простички стъпки към положителната нагласа изброени дотук, не са сложни, нито пък колосални, но промяната към която ще ви отведат в живота е колосална по своята същност. Затова бъдете себе си, ценете живота си, обичайте и прощавайте, бъдете благодарни и бъдете Човеци. Започнете от тази секунда, подарете си щастието да сте пълноценни.

Бъдете здрави, позитивни, усмихнати! УСПЕХ!

Последна актуализация: 27 юли 2021 година, 8.18 часа