Грешките, които допускаме при употреба на крем за околоочна зона

1
131
Добави коментар
svetla58
svetla58

Зоната на околоочния контур е първата, която показва признаци на умора, прави видимо претоварването от ангажименти и часове, прекарани пред смартфона и компютъра. Следователно, да забравяте да се грижите за нея е непростим грях! Тази много деликатна зона всъщност трябва да бъде защитена колкото тази на лицето и тялото, чрез подходящи продукти, способни да предпазват и поддържат очите свежи и хидратирани. Вижте какви грешки най-често допускате при употреба на околоочен крем.

Нанасяте твърде много продукт

Често срещана грешка при използването на продукти за околоочен контур е да мислим, че по-голямото количество ни дава по-добър резултат. Не е така: точното количество крем всъщност е с размерите на грахово зърно, докато това на серума е няколко капки.

Нанасяте продукта след хидратиращия ви крем за лице

Крема за околоочната зона трябва да се нанася сутрин и вечер, след тоника и преди нанасяне на крем за лице. Следователно е забранено да се поставя върху хидратиращия крем, би било като да сложите сутиен върху риза.

Нанасяте го и върху миглите

Продуктите за околоочен контур се наричат ​​така с причина: те се ползват само в тази зона на лицето. Това означава, че те не трябва да докосват очите и дори не трябва да се доближават до миглите. Правилната апликация следва орбиталната кост и достига максимума под веждите, обаче, следвайки кръгъл и добре дефиниран път, който никога не отива твърде далеч.