Да преоткрием караваните: Какво е нужно за мечтаната почивка сред природата

1
172
Добави коментар
clashbade
clashbade

Дългоочакваните топли дни настъпват все повече. И покрай слънчевите лъчи, често започваме да се замисляме къде и как да почиваме.

Напрегнати от стресовите ситуации покрай нежеланата пандемия, се изправяме пред дилемата за безопасна ваканция. Истината е, че по–лесно от това няма! И за да сте напълно спокойни за себе си и своето семейство, изберете пътешествие с каравана. Това е толкова стар и малко позабравен начин за едно екзотично приключение и вълшебно прекарани дни. С възможност за приютяване, но сред природата. С удобствата на банята, но в гората или на плажа.

Това е изключителен шанс за нетипична и изпълнена с емоции почивка, която ще остави трайни следи в съзнанието на цялото семейство.

Разликата в моделите е ясна. На какво ще се спрете зависи само от това с каква големина желаете да разполагате и колко удобства са ви необходими. Всичко останало в общи линии е едно и също. Но тук има една малка подробност, която не бива да пренебрегвате, ако искате безоблачна ваканция. И това са акумулатори за кемпери и каравани.

От само себе си се подразбира, че караваната е лукс, до който прибягваме предимно в хубавото време. Тя се радва на прекрасна възможност за отдих и почивка през всичките студени месеци, в които ревниво пазим тясна връзка с камината у дома. Но какво се случва след това?!

Решавате да подкарате многофункционалното превозно средство и се оказва, че то не пали или изпитва значителни затруднения при последното действие. Това, макар и нежелано, е съвсем нормално.

Акумулаторът работи добре, когато се експлоатира. Щом дойде моментът за смяна, подходящо е да изберете акумулатори за самостоятелно захранване, издръжливи на цикличен режим и на дълбоко разреждане.

За какво е нужен?

Освен за самото движение, акумулаторът ще ви е необходим и при функционирането на някои от системите в караваната или кемпера. Реката може и да предоставя подходящата температура за охлаждане на пивото, но за едно комфортно къмпингуване е важно да разполагате с хладилник и вода.

Енергийната ви автономност разчита на тягови акумулатори с различен профил, които благодарение на системи за допълнително захранване, могат да ви осигурят нужното удобство.

Ако се снабдите с допълнителен акумулатор към стартовия, който е отговорен за запалването, радиото, светлините и заключването, то към втория се включват водната помпа, хладилника, USB-тата и всички други екстри, свързани с комфорта ви, и които ви помагат да си починете ефективно.

Осигурете си приятна и безопасна ваканция, която неминуемо ще повторите!