Спартак Москва срещу Бенфика | 04.08.2021

1
137
Добави коментар
milenay
milenay

Спартак Москва срещу Бенфика | 04.08.2021

5 (100%) 1 вот[а]

Спартак Москва срещу Бенфика: Предварителен преглед и прогноза

Отборите на Спартак Москва и Бенфика излизат един срещу друг в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионска лига. Двубоят е в сряда вечер от 20:00 часа в руската столица.

Мениджърът на Спартак Москва Руи Витория се подготвя за старта на участието на тима в Шампионска лига като съперник е бившия му клуб Бенфика, като сблъсъкът на стадион „Откритие Арена“ ще бъде много интригуващ. Руският гранд влиза в Европа на този етап благодарение на второто си място в руската Висша лига през миналия сезон, докато Бенфика зае трето място в сезон 2020-21 на Примейра Лига.

Поражението на Спартак с 0:1 от Рубин Казан през миналия уикенд предшества победата със същия резултат над Криля Советов на 30 юли, тъй като Александър Соболев отбеляза единствения гол в срещата от дузпа в 68-ата минута, за да даде успешен старт на вътрешния сезон на Спартак. Спечелването на титлата в Русия за първи път от сезон 2016-17 несъмнено е на дневен ред за Витория, но участие в груповата фаза на Шампионската лига също е цел. След последното участие на тима в групите през сезон 2017-18 и доста силни резултати, минаха болезнени няколко години за червено-белите, чиято последна европейска кампания видя как бяха елиминирани от гръцкия ПАОК по време на този етап от квалификациите на Шампионската лига.

Междувременно първият мач в сряда в Москва представлява първият състезателен мач за сезона за Бенфик, като отборът на Жорже Жезус трябва да започне сезона си в Примейра Лига на 7 август срещу Морейрензе. Следователно португалският гранд може да изостава в подготовката си в сравнение със Спартак, но лисабонци направиха добри резултати по време на подготовката си и не познават вкуса на поражението си .В последната си проверка Бенфика направи реми 1:1 с Марсилия.

Спартак Москва срещу Бенфика: Състави

Защитникът на Спартак Павел Маслов продължава да се възстановява от възпаление на тазобедрената става и няма да бъде на терена в първия мач, докато Александър Селихов също ще пропусне двубоя. Бившето крило на Челси Виктор Моузес е готов за срещата в сряда, а мускулните проблеми попречиха на Куинси Промес да участва през уикенда и той остава под въпрос. Свързаният с Уест Хем Юнайтед – Алекс Крал, ще се надява да се върне обратно в халфовата линия, докато Езекиел Понсе току-що завърши неуспешна кампания на Олимпийските игри с Аржентина и се завърна в състава.

Пристигането на украинския нападател Роман Яремчук в Бенфика идва в идеалния момент, тъй като Дарвин Нунес продължава да се възстановява от операцията на коляното, но мачът в сряда ще бъде твърде скоро, за да може украинецът да участва. Диого Гонсалвес е възстановен и е в състава за сряда, докато Андре Алмейда е контузен. Бразилският полузащитник Габриел също е аут от състава, тъй като не тренира с първия отбор, което означава, че Адел Таарабт и Джулиан Вайгъл биха могли да играят в средата на терена, а Карлос Винисиус ще се конкурира със Сеферович за стартова позиция в нападение.

Възможен стартов състав на Спартак Москва: Максименко; Расказов, Джигот, Джикия, Лукас; Крал, Зобнин; Моузес, Бакаев, Промес; Соболев

Възможен стартов състав на Бенфика: Влаходимос; Верисимо, Отаменди, Вертонген; Жилберто, Таарабт, Вайгъл, Грималдо; Пици, Сеферович, Силва

Спартак Москва срещу Бенфика: Прогноза

Спартак Москва може да има малко по-голямо предимство в първия мач срещу португалския си опонент, след като вече започна сезона си в лигата, но предсезонната форма на Бенфика е доста добра. В състава на гостите има много класни играчи във всяка зона на терена и според нас португалският тим няма да загуби срещата на стадион „Откритие Арена“. Също така може да заложите и на попадения в двете врати, тъй като и Спартак има какво да предложи в нападение особено пред своите фенове.

Прогноза: Двоен Шанс Х2

Коефициент: 1.39 в PalmsBet

Интересни пазари в PalmsBet:

Първо Полувреме – Изход – X – 2.10 коеф.Двата Отбора Да Отбележат? – ДА – 1.71 коеф.Над 1.5 гола – 1.28 коеф.