Грешките, които допускаме при употреба на скраб

1
132
Добави коментар
svetla58
svetla58

Мечтата за сияйна, свежа и здрава кожа е проблем на всички. Грижата за лицето има повече или по -малко фиксирани стъпки в зависимост от типа кожа, която имаме и нейните нужди. Почистването и хидратацията обаче остават основните стъпки, които винаги трябва да се изпълняват сутрин и вечер. Скрабът за лице трябва да се прави най -много веднъж или два пъти седмично – като се внимава да се избягват зоните около очите. Той помага на кожата да премахне примесите, които се натрупват през деня, и ще ви отърве от мъртвите клетки. Но как най -добре да направим това без да увредим лицето? Ето грешките, които трябва да избягвате.

1. Прекалявате с триенето

На първо място, скрабът трябва да се нанася върху влажна, а не суха кожа. За да го приложите правилно, също е важно да правите кръгови и ротационни движения, без да прилагате прекалено голям натиск, за да не дразните кожата. Също така, след изплакване, подсушете се и нанесете овлажнител, тъй като той изсушава кожата.

2. Не нанасяйте сраб върху акне и чувствителна кожа

Не нанасяйте скраб, ако кожата е раздразнена или ако страдате от акне с папули и пустули, защото това само ще увеличи възпалението.

3. Използвайте само един вид скраб

Скрабът трябва да бъде избран въз основа на типа кожа. Първо трябва да е съобразен с лицето, тялото и устните. Освен това всеки тип кожа има своя собствена нужда от хидратация, поради което е необходимо да знаете как да се ориентирате и да знаете идеалните козметични свойства за да получите задоволителни резултати.