Как да се отървем от целулита

1
170
Добави коментар
rzamen
rzamen

Целулитът е проблем не само за хора с наднорменото тегло, но и за слабите. Може да се появи както при зрели жени, така и при млади момичета и засяга 8 от 10 жени. Основните места на поява на целулит са бедрата, седалището, корема, вътрешната страна на ръцете и гърдите.
Има 3 етапа на неговото развитие.

Първият етап от целулита външните му признаци не се забелязват, но когато стискате кожата с пръсти, можете да видите подутини.
Вторият етап вдлъбнатините на кожата стават по-изразителни.
Третият етап целулитът се появява дори при мускулно напрежение и повърхността на кожата наподобява портокалова кора.

Причини  за образуването на целулит

Основната причина са хормоналните нарушения. Колкото повече хормонът естроген е в тялото на жената, толкова по-голяма е вероятността от развитие на целулит.

Факт е, че женските хормони допринасят за задържането на вода в тялото, това се случва главно на бедрата и седалището. Токсините също се натрупват. Поради това се нарушава лимфният метаболизъм. Водата и токсините се натрупват в мастните клетки под кожата, в резултат на което кожата губи своята гладкост.

Слабият мускулен тонус също е значителна причина за целулит. Развива се главно там, където мускулите са отпуснати и слабо развити. И разбира се, нередовната, небалансирана диета може да допринесе за образуването на „портокалова кора“.

Правилното хранене е ключът към здравето. Предотвратяването на целулита изисква много по-малко усилия, отколкото лечението му.

За да направите това, трябва:

правилна и балансирана диета
редовни упражнения
опитайте се да спите поне 8 часа на ден
избягвайте стресови ситуации
използвайте антицелулитни кремове

Благодарение на това никога няма да разберете какво е целулит!

 Методи за боба с целулита

Стратегията за премахване на целулита се основава на три основни метода за борба с целулита: хранене, спорт и грижа за тялото.

Храна

Храната трябва да е лека, а трудносмилаемите храни трябва да бъдат сведени до минимум.

Предпочитание трябва да се даде на:

Пълнозърнестият хляб съдържа много фибри, които намаляват холестерола в кръвта и нормализират нивата на захарта;
Чушка. Съдържа огромно количество витамин С. Необходим е за укрепване на съединителната тъкан и повишаване на нейната еластичност;
Домати. Те са отлични антиоксиданти. Пресните домати ще помогнат на тялото да се изчисти от токсините;
Броколи. То заема водещо място сред зеленчуците по съдържание на витамини.

Трябва да се откажете и от тлъсто месо, колбаси, риба и меко сварени яйца. Яжте възможно най-малко захар, сладкарски изделия и газирани напитки. Майонезата, тестените изделия също не са желателни във вашата диета. Ограничете силното кафе и чай, спиртните напитки и цигари.

Физически упражнения

Редовните упражнение ще ви помогнат да ускорите метаболизма си и да изгорите излишните мазнини. Целулитът се развива там, където мускулите са отпуснати и слабо развити, така че основната задача е да ги укрепим.

Грижа за тялото

За да бъде борбата с целулита по-ефективна, наложително е използването на специална козметика. За да може кожата да усвоява много по-добре активните вещества, трябва поне веднъж седмично да почиствате кожата на тялото със скраб.

Най-ефективният метод в борбата с целулита е масажът. Трябва да се прави ежедневно. Целулитният масаж може да бъде разнообразен. Можете да направите меден масаж: нанесете мед без захар върху проблемните зони и направете резки движения с дланите ни за 10 минути. Курс 10 дни.

Вакуумният масаж е много ефективен. Нанасяме антицелулитно масло върху кожата, и масажираме около 10 минути. Курс 10 дни.

Прилагайки тези методи за борба с целулита, положителните резултат няма да закъснеят, метаболизмът ви също ще се подобри, ще бъдете по-здрави и ще почувствате бодрост и енергия!