Иновативни практики за преодоляване на зависимости

1
194
Добави коментар
vasil.stoykoff
vasil.stoykoff

Приключва изпълнението на проект „Здраве за бъдещето”, насочен към превенция на зависимости сред младите хора. За тях е характерен стремежът да се избяга от проблемите и от всичко, което причинява дискомфорт. Често, за да се преборят с трудностите и неуспехите, те прибягват към употребата на алкохол и развиват  различни видове зависимости, като наркотици,  хазарт, компютърни игри, интернет и вредни храни.

Основната цел на проекта е създаване на условия за превенция и насърчаване на преодоляването на зависимости към алкохол и вредни храни сред младите хора.  В неговите рамки беше проведена фотографска изложба и бяха създадени дигитална среда за самообучение: https://zdravezabudeshte.eu/, информационен справочник, мотивационен радио клип и Фейсбук мрежа от заинтересовани страни.

Проект „Здраве за бъдещето” се изпълнява от СНЦ М.О.С.Т. с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година, по Направление 3 към Министерство на младежта и спорта, договор № 25-00-16/18.03.2021 на обща стойност 45 232 лева.

Съдържанието на документа е отговорност на СНЦ М.О.С.Т. и ММС не отговарят за начина на използване на информацията.