Интервюто на Слави Трифонов пред БНТ (видео)

1
261
Добави коментар
cvetelinah
cvetelinah

Лидерът на „Има такъв народ“ избра да говори в ефира на обществената телевизия в петък вечерта с водещия на „Панорама“ Бойко Василев

„Има такъв народ“ няма да подкрепи кабинет с мандат на социалистическата партия, но от възпитание щели да отидат на разговори с тях, потвърди лидерът на първата политическа сила Слави Трифонов в ексклузивно интервю пред водещия на „Панорама“ Бойко Василев, излъчено по БНТ 1 в петък вечерта.

„БСП е лява формация. БСП за нас е партия от статуквото, БСП не ни подкрепи, когато имахме възможността да съставим правителство, БСП и самата Корнелия Нинова, заедно с нейния съвет… там, как се казва – висш или там какъвто беше там съвет, – излезна и заяви, че няма да ни подкрепи. А според мен това с подкрепата е като в любовта – и ти подкрепяш, и теб те подкрепят. Те имаха първи тази възможност това да се случи и то не се случи заради тяхната заявка, заради тяхното отношение и сега, според мен съвсем логично е, от наша страна да бъде същото“, обясни Трифонов.

Освен това според него дори и неговите гласове в пленарната зала няма да стигнат на левицата за мнозинство.

– Само БСП и ИТН не могат да сформират правителство, защото няма да имат мнозинство в парламента. Трябва да ги подкрепи още някоя политическа формация. Ако хипотетично предположим, че ги подкрепи ДПС, ще правим нова тройна коалиция ли? Това е просто абсурдно. Христо Иванов заяви, че няма да ги подкрепи, ГЕРБ заявиха, че няма да ги подкрепят, така че всъщност това съставяне на ново правителство с мандат на БСП е невъзможно.

– И отиваме на избори?

– Ами, така се оказва.

След като изкара COVID-19 през април, той отрече партията му да насърчава антиваксърски настроения и призна, че се е ваксинирал.

Източник: БНТ