Visa подкрепи дигитализирането на 16 милиона МСП

1
176
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

Ново изследване на Visa показва колко важни са дигиталните възможности за малките и средните предприятия, за да се конкурират успешно в пост пандемичния свят

На фона на рекордното нарастване на предприемачите възниква нов вид изцяло дигитални малки предприятия

Visa обяви днес, че е помогнала за дигитализирането на близо 16 милиона малки и микро бизнеси (МСП), като е надхвърлила 30% от поставената през 2020 г. дългосрочна цел, която включва 50 милиона МСП в глобален мащаб. От началото на пандемията Visa започна работа по различни програми в цял свят, за да подпомогне повече малки предприятия да приемат електронните разплащания и да получат по-голям достъп до дигиталната икономика. Необходимостта от дигитализация на МСП е сред основните изводи и на 5-то издание на глобалното проучване Visa Back to Business („Обратно в бизнеса“ – б.р.), публикувано днес. Проучването показва, че според 68% от потребителите COVID-19 трайно е променил начина, по който те ще плащат.

„Имаме поглед върху пандемията от 19 месеца и забелязахме, че малките фирми, които са възприели електронната търговия и трансграничните продажби, са се справили по-добре с предизвикателствата , каза Красимира Райчева, мениджър на Visa за България. Не става въпрос обаче само за търсене на начини за оцеляване. Свидетели сме на обнадеждаващо разрастване на предприемачеството и докато вървим към целта си от 50 милиона дигитализирани МСП, ние вече подкрепяме нов тип собственици, чийто бизнес е дигитален от самото си създаване,“ допълни тя.

Проучването на Visa „Обратно в бизнеса: вниманието в целия свят е насочено към предпочитанията за разплащания“

Глобалното проучване на Visa Back to Business изследва собствениците на МСП и техните клиенти от началото на глобалната пандемия. Базирани на обширен набор от данни за нагласи, натрупани в продължение на пет издания, констатациите от най -новото проучване подчертават икономическите възможности, които се крият в свързването на МСП, общностите и технологиите:

• МСП все още работят, за да отговорят на очакванията на потребителите: Пандемията драстично повиши загрижеността на потребителите от докосването до пари в брой и POS терминали и съответно увеличи желанието за безконтактни разплащания. Седемдесет и четири процента от малките и средните предприятия по целия свят очакват клиентите да продължат да предпочитат безконтактните плащания, колкото или повече от сега, като две от пет МСП (40%) посочват безконтактната технология сред най-важните инвестиции с цел посрещане на очакванията на потребителите.

• Безконтактните разплащания като конкурентно предимство: Магазините, които не приемат безконтактни разплащания, биха могли да страдат от повишен риск от загуба на клиенти в резултат на това. Повече от двама от всеки пет потребители (44%) казват, че няма да пазаруват в магазин, който предлага само плащане в брой или на споделено устройство.

• Приоритизиране на онлайн сигурността: Преди година едва 17% от малките и средните предприятия в САЩ започнаха да продават продукти или услуги онлайн за първи път по време на COVID-19, а сега 57% очакват да продължат да го правят през следващите три месеца. И все пак много анкетирани МСП заявиха, че промяната ги изправя пред нови предизвикателства. Сред основните опасения се посочват поверителността и сигурността на данните (33%), разходите за инвестиране в дигитална инфраструктура (31%) и ограничаването на личния контакт с клиентите (30%).

• Възможности за новите, дигитализирани МСП: Докато 54% ​​от МСП казват, че изминалата година е била предизвикателство за техния бизнес, 46% са го разглеждали като възможност спрямо 38% през ноември 2020 г. Сред тези, които са възприели 2020 г. като възможност, фокусът им е бил върху нови продукти (37%) и разширяване на каналите им за продажба (34%), като 23% са започнали изцяло нов бизнес.

Отключване на достъпа до дигиталната икономика

Visa осъзнава, че разширяването на дигитализацията на търговията може да донесе огромни ползи за малкия бизнес и се стреми да осигури на света по-голяма дигитална справедливост и приобщаване чрез своя многогодишен ангажимент за дигитализиране на 50 милиона МСП.

Повече информация за програмите, които Visa е предоставила на малките и микро бизнеси, е достъпна на Visa Small Business Hub и на Visa Small Business COVID-19 support site.

Методология на проучването

Проучването на Visa „Обратно в бизнеса: 5-то издание“ е проведено от Wakefield Research между 15-28 юни 2021 г. сред 2250 собственици на малки предприятия в компании със 100 или по-малко служители в Бразилия, Канада, Германия, Хонконг, Ирландия, Русия, Сингапур , Обединените арабски емирства и САЩ. Потребителската част анкетира 1000 възрастни на възраст над 18 години в САЩ и 500 възрастни на възраст над 18 години в Бразилия, Канада, Германия, Хонконг, Ирландия, Русия, Сингапур и Обединените арабски емирства..

Visa Inc. (NYSE: V) е световен лидер в дигиталните плащания. Нашата мисия е да свързваме света чрез най-иновативната, надеждна и защитена мрежа за плащания, която позволява на частни лица, компании и стопанства да просперират. Нашата глобална развита мрежа за обработка на плащанията, VisaNet, позволява по цял свят да се извършват сигурни и надеждни транзакции и има капацитет да обработва над 65 000 съобщения за сделки в секунда. Непрестанният фокус на компанията върху иновациите е катализатор за бързия растеж на дигиталната търговия върху всякакви устройства, за всеки и навсякъде. В условията на глобален преход от аналогови към дигитални технологии Visa използва нашата марка, продукти, човешки ресурси, мрежа и мащаб, за да преначертава бъдещето на търговията.