3 начина да поддържате офиса си чист

1
129
Добави коментар
GrigorNik
GrigorNik

Има много причини от това един екип да се нуждае от чист офиси – от по-приятно обстановка, до по-професионално изглеждаща обстановка подходяща за срещи с клиенти. Но не всеки офис намира поддръжка на чиста работна среда толкова лесна задача, за това днес от Zoom-Clean.eu ще разгледаме темата за чистотата и как да я направим по-лесна за постигане.

Кои неща имат пряко отражение за достигане на чист офис

Има няколко основни елемента, които можем да отбележим в кратния си наръчник – основните неща се състоят във въздуха, подовата настилка и честотата на почистване. За да улесним четенето ви, по долу сме отразили трите точки отделно.

1. Абонаментни услуги – ежеседмично почистване

По-честото почистване ще има директно отражение над нивото на чистота, не само заради премахването на наличната мръсотията, ни и поради превенцията от натрупване на по-трудна за отстраняване нечистотия. Това е особено важно в офис пространства с мокети или килими, тъй като в тях много често се набиват нечистотии от обувките на служителите.

Ако честотата на почистване е по-рядка, то има по-голяма вероятност тази мръсотия да се сплъсти с фибрите на подовите настилки, и нейното отстраняване да стане трудно и времеемко. Друго важно нещо в този случаи е да се внимава с това, какъв вид продукти се ползват, тъй като някои могат всъщност да привличат повече мръсотия.

Ако сапунените изделия или тези с пяна, не са изплакнати правилно, те ще привлекат мръсотията към себе си в пъти по-бързо, а това ще изиска почистване по-скоро.

2. Сменете мокета и килимите за ламинат

Подовите настилки в един офис имат значение, най-вече защото те съдържат 98% от мръсотията в едно помещение. Килимите и кометите са трудни за почистване, улавят мръсотията и изискват повече усилия за достигане до пълна чистота.

Затова нашата препоръка е да ги премахнете и да сложите гладки повърхности като ламиниран паркет или друг вид настилка по ваше желание. При тях почистването е в пъти по-лесно, тъй като няма какво да улавя нечистотиите.

Първоначалната инвестиция е по-голяма, но увеличеният комфорт е значителен, тъй като намалява нуждата от по-често почистване. Така се намалява разхода и във времето смяната на типа подова настилка започва да се изплаща сама.

3. Почиствайте климатиците по-често

Климатици, които се ползват ежедневно и непрестанно циркулират и обработват въздух, са един огромен казус за достигане на по-високо ниво на чистота в един офис. Непрестанната циркулация на въздух подбира микроскопични чистички прах, които минават през системата и влизат в решетките на мембранните филтри.

Тези филтри се задръстват в рамките на 1 месец и изискват изпиране, за да могат по-ефикасно да улавят мръсотията във въздуха, който минава през тях. Желателно е тези филтри да се изпират, в противен случай, те доста бързо се превръщат в център по разпръскване на прах.

Това от една страна създава неприятна атмосфера, от друга страна изисква по-често почистване и посещение от чистач.

Заключение

Нашите професионални съвети са да обърнете внимание на въздуха, неговото състояние и това какъв вид подови настилки имате в офиса си. Живите растения и пердетата също имат отношение към чистотата в един офис, за това е добре да обърнете внимание и на тях – особено през зимата.