Булченската чанта и какво да сложим в нея

2
127
Добави коментар
m_dimovaa
m_dimovaa

Обикновено булченските чантички са малки и не можете да поберете целия си несесер с гримове, а знаем колко много ви се иска, за да сте спокойна, че всичко ви е под ръка. Най-важните неща са:

Кърпички – да, не е декоративна козметика, но пък попива сълзите и потта. Не искате да лъщите на снимките, нали? Колкото и да ги оправят професионалните фотографи после, все ще излязат няколко снимки във Фейсбук дори още преди да сте хвърлила букета. Освен това с тях можете да избършете размазани сенки и спирала.

Пудра – ще ви помогне срещу лъскавината по лицето.

Червило – гостите ще извикат поне 100 пъти „горчиво“, ще ядете и ще пиете, така че често ще ви се налага да си слагате червило. Ако професионален гримьор ви гримира преди сватбата, посъветвайте се с него какво червило да си купите, което да е най-близо до цвета, който той ще сложи върху устните ви.

Молив за очи/ очна линия – ако сватбеният ви грим включва подчертани или опушени очи, ще ви трябва молив за очи или очна линия, за да го поддържате в перфектен вид.

Коректор – ще прикрие червенината или пък новопоявила се пъпка.

Парфюм – булката трябва не само да изглежда, но и да ухае добре.

Безопасни игли, фиби и лепенки – ако прическата ви започне да се разпада или фината дантела на роклята се разпори заради настъпване при някое по-буйно хоро, те ще ви трябват. Да не забравяме, че по правило обувките за важни случаи все са неудобни.

За да намалите обема на съдържанието в чантата използвайте малки мостри от гримовете, които ви трябват или пък помолете кумата (тя и без това ще е винаги до вас, за да ви помага) да прибере някои от нещата в своята чанта.

Източник: az-jenata.com