Как калиграфията влияе върху човешкия мозък

13
399
Добави коментар
ezoterikabg.net
ezoterikabg.net

Най -голямата японска компания, занимаваща се с производство на потребителска и професионална електроника, започваща да преминава към нанотехнологии, през 80 -те години провежда интересен експеримент в много страни … различни посоки.

Програмата продължи дълго – финансира се над 10 години. И когато събраха данните, организаторите на експеримента не просто бяха изненадани, а шокирани. Калиграфията отговаря на всички изисквания в най -голяма степен. Затова компанията препоръча въвеждане на калиграфия от 1 до 11 клас във всички училища и университети, независимо от специализацията на учебното заведение. Да се ​​формират самите качества, от които се нуждаят бъдещите специалисти в областта на иновативните технологии. Друг интересен факт. Много големи японски фирми канят за обяд учители (сенсей), които преподават калиграфия по половин час на ден. Ръководителите на компанията смятат това много скъпо занимание за полезно не само за здравето, но и за развитието на творческия потенциал на специалистите. Няма съмнение, че японците са една от най -ефективните нации, а също и креативни в областта на иновативните разработки. От само себе си се разбира, че калиграфията не е единствената заслуга тук.

Но е съвсем очевидно, че това е следствие от внимателното отношение на японците към тяхната история, традиции и корени, духовното и физическото здраве на нацията.