Как се формира Робството на Съзнанието в Съвременното Общество

1
246
Добави коментар
ezoterikabg.net
ezoterikabg.net

Колкото по -беден е вътрешният свят на човек, толкова по -лесно е да се въведат контролирани образи в него. Следователно манипулаторите се интересуват да направят вътрешния свят на контролираните потребители възможно най -сив и примитивен.

За пълен контрол на съзнанието е необходимо да се унищожи способността на човек да мисли независимо. Ефективен метод за потискане на способността за мислене е постоянното запушване на съзнанието на човек с ярки и мощни образи – насилие, секс, ярки картини, силни звуци, трептене на променящи се образи.

Използва се и методът за създаване на огромен поток от информационен шум, при който човек губи ориентация и хваща най -често повтарящите се изображения.

Излишъкът от информация, предимно с много малка стойност, претоварва съзнанието и подсъзнанието на човек с огромен набор от случайни, слабо свързани, често противоречиви факти, митове, идеи, образи, създава илюзията за разбиране и парализира способността да мисли независимо .

Човек, без да мисли за въпроса, намира в купчината информационни боклуци, натъпкани със съзнанието си, готов стереотипен отговор, чужда мисъл, която смята за своя. Това създава стена на „привидно разбиране“, която никоя логика не може да пробие. В толкова буйни диви потребителски страсти литературата и изкуството, които носят високи ценности, не могат да съществуват. В оглушителния рев и рев на всякакъв вид „метъл музика“ угаснаха истеричните писъци на „певците“, угаснаха благородните звуци на класическата музика. Насилието, бруталността и сексът, окупиращи телевизионните екрани, убиха изкуствата на театъра и киното. Американското кино отдавна не е изкуство.

Сега това е само „кинематография“ и компютърни ефекти. Обществото е потънало до нивото на грубите зрелища на древен Рим. Такова общество вече не се интересува от духовни и социални ценности.

Масите на потребителите вече не се интересуват от политика, икономика или култура, те с нетърпение търсят нови забавления и удоволствия.

Собствениците на капитал вече не могат да се страхуват от разпространението на социалистическите идеи на Запад. По-голямата част от населението се е превърнало в стадо похотливи животни.

Подобни процеси, макар и донякъде смекчени от остатъците от християнството, се случват в Западна Европа. Призивите на средствата за масова информация „да вземат всичко от живота“ са строго ориентирани към материалните блага, към удоволствията на низшата животинска природа. Ако основното нещо в живота е удоволствието и парите, за които се купуват тези удоволствия, то вярата във високата съдба на човека на Земята е остаряла реликва. През 60 -те и 70 -те години западната младеж от средната и просперираща класа, под лозунга „живеем веднъж, прави каквото искаш“, се втурва във вихъра на „удоволствията“. Сексът се допълва от масовото разпространение на всякакви наркотици.

Употребата на марихуана е станала толкова обичайна, че е престанала да се разглежда като наркотик. Когато сексът, алкохолът и наркотиците започнаха да стават скучни, потребителите искаха нови преживявания. А телевизията им достави нови „удоволствия“ от съзерцанието на грубо физическо насилие. Създадени от Шварценегер, Сталоун и други „майстори на телевизионния екран“, „филмови герои“ са превърнали култа към насилието в нова мода.

Потоци кръв, градушки от куршуми и удари с юмруци се превърнаха в любима гледка за „цивилизованите“ потребители. Подобно пристрастяване към формата на кърваво насилие е имало вече в древен Рим в епохата на упадък … Постоянното насилие срещу съзнанието води до рязко стесняване на вътрешния свят както на индивида, така и на цялото общество, което е ограничено от набор от стоки и телевизионни канали, които безкрайно рекламират едни и същи блага. Потребителското общество носи „вграден механизъм на деградация“. Културните и духовни ценности, създавани от векове, просто се косят, замествани от контролирани образи на стоки и стереотипи на поведение. В съзнанието остават само стоки и инстинкти, присъщи на природата. Пълният контрол върху системата от образи и задържането на човек в нея създава робството на съзнанието. В потребителското общество непрекъснато се извършва насилие срещу съзнанието, корпорациите, използвайки дяволски методи, водят война, за да подчинят съзнанието на всеки човек, но в същото време се опитват да изглеждат като „ангели“. Тази война води до деградация на съзнанието както на отделните хора, така и на обществото като цяло. Съвременната телевизия ускорява процеса на деградация. Всички телевизионни канали се стремят да повишат рейтингите си (западните агенции теглят рейтинги единствено за показване на негативизъм и вулгарност), тоест да увеличат броя на хората, които гледат програмите на този канал. Друг вграден механизъм за разграждане е ориентацията към удоволствието . В същото време всички нужди бързо започват да се свеждат до задоволяване на биологичните инстинкти – храна, секс, очила. Така е било в древен Рим, така е и сега. Но именно в такава популация най -много се интересуват корпоративните собственици, за които само печалбата е важна. Тъй като получаването на печалба е несъвместимо с морала, значителна част от „елита“ се състои от най -„извънморалните“ (терминът на Сорос) хора. Какво е състрадание, съвест, справедливост те не разбират. Подобни понятия са недостъпни за тях, тъй като противоположните чувства се култивират от векове. Това вече не са хора, а роботи, програмирани само за печалба, за да печелят пари, за да печелят пари.

Всички тези процеси на деградация бяха и се представят в ярки „пакети“ на „постиндустриално общество“, „информационно общество“ и т.н.

Способността за мислене се развива чрез възпитанието и образованието на децата. Имаше кратък период в историята на Запада, когато „господарите на света“, уплашени от съветските спътници, се втурнаха да развиват образованието в своите страни. Но този период беше много кратък.

За ефективен контрол на съзнанието истинското образование трябва да бъде унищожено.

По -способните деца се вкарват в дълбока, но тясна специализация и се правят изключителни специалисти в своята област.

Под мощното влияние на телевизията и рекламата мислещото съзнание се трансформира в консумиращо. Развитието на ума се забавя.

РАЗРУШЕНИЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Психологическа атака се осъществява и върху тези връзки и положително оцветени образи, които са заложени на нивото на инстинктите и следователно са най -трудни за манипулиране. Примерите включват привързаност към семейството, желание да имат деца, желание за общуване, състрадание.

За да ги потиснат, те използват силно непрекъснато влияние, за да ги изместят – с желанието да имат стоки и пари, човешкото съзнание е постоянно подложено на насилие.

Блокирането на съзнанието на хората с изображения на стоки, мисли за стоки, измества образите на хора, включително на членове на семейството. А хората от разбити и проблемни семейства лесно се привързват към стоки, пари и марки.

Корпорациите се стремяха да заменят естественото желание на жените да имат деца с желанието да имат стоки и забавления под свой контрол.

Те се опитват да превърнат „независимите“ жени в неограничени потребители, които трябва да се състезават с мъжете в борбата за работа.

В същото време се появиха и бяха широко рекламирани противозачатъчни хапчета, които временно правеха една жена безплодна. Необузданата пропаганда на секс по телевизията и липсата на страх от забременяване предизвика експлозия на разврат и спад в раждаемостта.

Всичко това, разбира се, разруши семейството, защото ценностите на семейството бяха заменени от желанието да получат максимално удоволствие от секса.

Хората отказват да имат деца, отказват да продължат живота си. Населението на „цивилизованите“ страни измира сред материалното изобилие.

В „проспериращите“ градове и държави милиони хора от бялата раса не са имали, нямат, не искат и няма да имат деца.

Мнозина са загубили желанието да имат деца. Волята за възпроизвеждане се губи.

В разцвета на технологичната мощ на потребителската цивилизация бяха положени семената на нейната кончина.

ВИРТУАЛЕН СВЯТ

Анализът на образите, чрез които рекламата въвежда стоки в съзнанието на хората, показва добре какво наистина е ценно за човек – това са хора, деца, природа, растения, животни.

Но потребителят се откъсва от тези естествени нужди. Замяната на естествени живи изображения с контролирани марки създава напълно контролиран виртуален свят.

Потребителят вижда една и съща марка във всички големи телевизионни канали, в интернет, на билбордове, в списания и вестници.

Телевизията се стреми максимално да затвори съзнанието във виртуалния свят, да го откъсне от външната реалност. Обемът на материалите за спорта, забавленията, музиката, киното значително надвишава броя на материалите за реалния живот на хората.

Контролираните знаменитости са от голяма помощ в това. Изобретението на компютърни игри направи възможно потребителят да „влезе“ във виртуалния свят, да се слее с един от предварително подготвените герои. Тийнейджърите прекарват повече време в компютърни игри, отколкото техните родители да гледат телевизия. Комуникацията с компютър се свежда до натискане на около дузина бутони.

Но в компютърна игра границата е размита между това, което се случва във виртуалния свят и това, което се случва в действителност. Повечето игри се основават на убийство или други видове насилие. Съвременният наемник, който е играл достатъчно компютърни игри, вече не прави разлика дали е натиснал бутона за насочване на бомбата в симулационна игра, или в истински самолет.

В реалните устройства, както и в играта, той не вижда истинските си жертви. Характерна особеност на всички виртуални светове е безкрайното им повторение, празното ходене на съзнанието в кръг.

 

Това са безкрайни спортни състезания, футбол и хокей, сериали, продължаващи от години, безкрайни предавания, компютърни игри, в които играчът натиска същите бутони, опитвайки се да го направи малко по -бързо от миналия път.

Това е много удобно за контрол на ума. Във виртуалния свят тези, които контролират съзнанието, притежават всичко. Те могат да променят каквото си искат и как искат. Появата и развитието на Интернет, където сайтовете се създават от милиони хора, донякъде намалява въздействието на телевизията, напълно контролирана от „елита“, дава възможност за по -пълно и вярно отразяване на света. Но дори и тук нещо полезно ще намерят само тези, които търсят и се стремят да се занимават със самообразование, а не да се забавляват.

Източник: www.life-move.ru

 

ВСЕВИЖДАЩОТО ОКО и ТЕХНОЛОГИЯ LOOKING GLASS

Церн е Старгейт ?

ДНК- Квантов Био-Компютър и Манипулацията му чрез нанотехнологии

Контрол на Прираста чрез Войни

Мед или Захар : Какво да изберем ?

Психология на Цветовете в Облеклото

Домашна рецепта за Пречистване на Белите дробове – Доктор Неделя Щонова

Поръчай портрет по снимка от Художник с международни награди

Живот по Сценарий- Декодиране на съня

Тромбоза- 7 ранни симптоми,които не бива да се пропускат

15 снимки за ужасно начало на деня

Лекарят обясни как времето влияе върху нивото на кръвната захар