Чантите, вдъхновени от най-известните жени (част 1)

1
157
Добави коментар
svetla58
svetla58

Модата има своите музи. Личности, пропити с чар и свещеност, вдъхновяващи кутюриерите за творения, които създават историята на модата. Знаменитости, първи дами, топ модели, членове на кралски семейства, които чрез дълбока и синергична връзка с дизайнерите на своето време са олицетворявали артистичната визия на най-важните брандове.

Истории за мода, почит и възхищение, които през последните 70 години помогнаха за оформянето на истински мит: този за it-чантите. От необикновената Джаки Кенеди до незабравимата Lady D, минаващи през Джейн Бъркин, Грейс Кели и най-новите Кара Делевин и Алекса Чънг. Вижте от къде са вдъхновени едни от най-известните чанти. 

Джаки Кенеди- Jackie от Gucci

Създадена през 1961 г. под името G1244, чантата hobo с форма на полумесец беше представена от Gucci като унисекс аксесоар, което скоро се превърна в хит сред ценителите на марката. Когато Джаки Кенеди, най-бляскавата първа дама на Америка, беше забелязана няколко пъти с модела под мишница, популярността на чантата нарасна до такава степен, че модната компания реши да преименува аксесоара й в чест на нея. Чантата Gucci Jackie днес е сред най-емблематичните модели, особено след интерпретацията от настоящия креативен директор Алесандро Микеле, който върна към живот архивното парче, започвайки от колекцията есен/зима 2020. 

Купи чанта

Diana от Gucci

Gucci посвещава чанта и на принцеса Даяна. След успеха на реинтерпретацията на Jackie, флорентинската модна къща даде нова светлина на друга от любимите архивни чанти на Lady D: бамбуковата пазарска чанта. Днес под името Diana, моделът всъщност често се забелязваше носен от Даяна през 90-те години, предизвиквайки признателност от феновете на марката.

Kaya от Saint Laurent

Съвременен и много готин аксесоар е чантата Kaia, която се появява за първи път на модния подиум SS20 на Saint Laurent в ръката на музата Кая Гербер и веднага изглежда, че притежава всички акредитации, за да се превърне в следващия must have на модната къща. 

Купи чанта Saint Laurent

Nina от Gabriela Hearst

Както често се случва, музиката представлява интерес и за модната индустрия. По-специално за Габриела Хърст,  активистът за граждански права и музикант Нина Симоне, известна в целия свят със своите таланти е вдъхновението за известната чанта Nina от уругвайския дизайнер. Чантата, любима на бившия член на кралското семейство, Меган Маркъл, се отличава с малкият си размер, и структурирана дръжка, за изискана и вечна привлекателност.