Какви грешки допускаме при грижата за нормална кожа

1
161
Добави коментар
svetla58
svetla58

Дори и да имате кожа без особени проблеми, може да се окаже, че имате лоши бюти навици, които и вредят, защото не сте наясно какво точно да правите и кое да не правите с кожата си. Какво имаме предвид под нормална кожа? Тя има кадифен, фин,  блестящ вид с розов и свеж цвят. Тези характеристики са резултат от правилен баланс на мастни вещества и вода, перфектно кръвообращение и постоянно обновяване на клетките. Важно е обаче да не оставяте грижата за кожата  си на случайността и да избегвате тези 5 грешки, за да предотвратите стареенето и да поддържате кожата сияйна и хидратирана.

1. Не сваляте грима преди лягане

За да поддържате еластичността и яркостта на кожата и да се борите с първите признаци на стареене, от съществено значение е да почистите кожата с подходящата козметика, на първо място почистващо мляко. Тази емулсия е в състояние перфектно да почисти кожата и излишния себум и примеси. 

2. Забравяте да нанасяте слънцезащитни продукти

Най -добрият начин да поддържате кожата гладка и млада е да я предпазите от слънцето. Кожата ни е постоянно изложена на UV лъчи, които са честа причина за еритема, слънчеви петна, бръчки. Дори и да искате златист тен, това не означава безусловно да се излагате на слънце, а по-скоро да използвате слънцезащитни продукти с висок SPF, които да бъдат избрани според вашия фототип. Правилното и постепенно излагане на слънце, заедно с адекватна защита, подобрява и самия тен, тъй като осигурява хидратирана и еластична кожа, като също така се бори с преждевременното стареене.

3. Прекалено ексфолиране

Както не веднъж сме споменавали, прекалената ексфолиация е едно от най-вредните неща, които можете да причините на кожата си.  Вярно е, че ексфолирането премахва мъртвите клетки от лицето и помага на кожата да изглежда по -добре, но въпреки това не трябва да прекалявате, защото рискувате да я увредите сериозно.

4. Използвате грешната козметика

Да използвате определена козметика само защото е актуална и редица звезди и инфлуенсъри я използват в момента, също е една от много грубите грешки, които може да допуснете. Винаги избирайте качествени,естествени и тествани от вас продукти, ако искате да запазите кожата си красива и млада за дълго време. Ако имате съмнение какво точно да използвате, е добре да посетите вашият дерматолог, който ще ви насочи кое е най-добро за вас и вашата кожа.

5. Водите небалансиран живот

Балансираната диета и консумацията на най -малко два литра вода на ден помагат за поддържане на правилна хидратация, докато пушенето и алкохолът абсолютно трябва да се избягват (и двете влияят както върху външния вид, така и върху текстурата на кожата). Редовната физическа активност и ограничаването на стреса са добри практики, които трябва да следвате, за да поддържате тялото и кожата си здрави. Редовният сън е друг много важен фактор, който значително помага за да забавите отпускане на кожата.

Купи  La Roche-Posay Effaclar Duo

Купи Интензивният хидратиращ серум за лице La Roche-Posay Hyalu B5

Купи слънцезащитен крем La Roche Posay

Купи масажно валяче с розов кварц