Историческият парк ще посреща туристи и през зимата

1
134
Добави коментар
IvanStl
IvanStl

За първи път, от откриването през лятото на 2019 г., Историческият парк до варненското село Неофит Рилски ще посреща любознателни туристи и през зимните месеци. Туристическата забележителност ще бъде отворена за всички, на които множеството хора не им е по вкуса, обичат семейните разходки и културни обиколки в тесен кръг. В по-хладния период на годината паркът ще предложи на своите гости да се насладят на спокойствие и тишина сред исторически реконструкции и артефакти.

Историческият парк от високо

В обкръжение на съзвучие с природата през зимния период на годината посетителите на Историческия парк ще се запознаят с историята и културата по нашите земи за време от 10 хил. години. От 15 ноември 2021 г. до 15 март 2022 г. обектът ще бъде отворен: всеки ден от 10.00 до 16.00 часа, гостите ще могат да разгледат значителна част от постоянните експозиици на комплекса.

Къщи от епохата на неолита

Ако посетителите искат беседа с екскурзовод, то той ще бъде на тяхно разположение след предварителна заявка всяка седмица петък, събота и неделя. Той ще обърне внимание на важните за съответната епоха исторически обстоятелства, ще обогати знанията им и времето, прекарано с него ще бъде пълноценно и незабравимо.

Тракийският дворе на цар Севт III

Цените на различните категории входни билети ще бъдат намалени. Възрастни (над 18 г.) ще посещават парка за 20 лв. на човек. Пенсионери, хора с увреждания и деца от 4 до 18 г. ще разгледат обекта за 10 лв. За децата до 4 г. входът е свободен. Семейният билет ще струва 45 лв. Притежателите на златни карти ще заплащат съответно 10, 5 и 25 лв.

Затова, ако все още не сте посетили този неповторим туристически обект, удава ви се възможност да го направите в края на годината. Така ще избегнете многото туристи, ще разгледате историческите реконструкции, начетен екскурзовод ще ви разкаже интересни неща за съответната епоха и всичко това ще бъде на преференциални цени.