Как да изберем правилните ролетни щори за пвц прозорци?

1
136
Добави коментар
pepimili
pepimili

Ролетни щори станаха популярни не толкова отдавна: преди у нас дори не бяха чували за тях. Днес този декор е популярен в апартаменти и къщи поради своята практичност и гъвкавост. Ще ви разкажем подробно как да изберете ролетни щори и какви са техните предимства.

Разлики от други видове

Пвц щори могат да бъдат класифицирани като домашни щори, тъй като имат подобна система за монтаж и механизъм за управление. Този декор обаче няма ламели; вместо това се използва една повърхност от плат.

Освен това начинът за управление на платното е различен: ламелите се издигат, плътно притискащи се заедно, а при ролетни щори тъканта се навива на вала и се получава спретнато руло (оттук всъщност и името).

Ролетни външни щори са събрали положителните си качества на всички опции: поради разнообразието от цветове и материали, те успешно ще се впишат във всеки интериор;те могат да се комбинират с традиционни завеси;осигуряват защита от слънцето и любопитни очи;обработката на тъканта му придава мръсноотблъскващ ефект и затова продуктите не изискват специални грижи.

Ако решите да се откажете от платнени завеси и мислите какво да изберете: ролетни щори или по -добри щори, тогава не се колебайте – вземете първото. Те са по-практични в грижите и изглеждат по-изгодни, докато щорите внасят известна нотка на офис стил. В магазините има различни видове ролетни щори цени.

Има два основни типа системи на външни ролетни щори, различни по дизайн:

Отворена – Състои се от вал и платно. Те не са защитени от нищо и са добре видими. Следователно този тип се нарича отворен. Оборудването е евтино, но в някои случаи механизмът може да повлияе неблагоприятно на дизайна на помещението. Също така бъдете готови за факта, че светлината все още ще прониква отстрани: това е особено важно, когато купувате декор за спалня или детска стая. В долната част трябва да се осигури претеглящ агент (изработен от алуминий или пластмаса). Необходимо е, така че платното да се опъне.

Затворена – Тук основата е затворена отгоре със защитна касета, а водачите са монтирани отстрани на отвора. Това гарантира, че завесите плътно прилепват към прозореца и свеждат до минимум проникването на слънце.

Структурата може да се слее толкова много с профила, че е почти невидима в сгънато положение. Или, напротив, можете да изберете контрастна рамка, която ще се превърне в ефектно допълнение към интериора. Но системата ще струва повече, а инсталирането й е по -трудно.