Какви повреди могат да възникнат при фурните?

1
118
Добави коментар
pepimili
pepimili

Фурната е много необходимо и полезно устройство в кухнята, което е обичано от всички домакини и е трудно да си представим живота си без него. Наистина, благодарение на печки за вграждане, домакините могат да приготвят много вкусни и здравословни ястия за своите семейства. Наистина, благодарение на високата температура във фурна за вграждане, можете да печете, да задушавате различни храни. Поради тази термична обработка, цялата излишна мазнина се отстранява от продуктите, но всички полезни витамини и микроелементи остават в продуктите, а това прави ястията диетични.

Какво трябва да знаем?

Кухненската вградена фурна е проектирана за дълъг период на използване и в доста интензивен режим. По правило производителят дава на фурната експлоатационен живот от пет до седем години. Но ако го използвате правилно, грижите се за него правилно, извършвайте поддръжка навреме, тогава той може да ви служи в продължение на десет години

Но когато не се грижите за домакинския си уред, не го използвате неправилно, давате големи натоварвания, фурната може да се повреди много по -рано, отколкото е предвидил производителят. И в нашата статия ще ви разкажем за онези неизправности, които могат да възникнат по време на работа на вградени фурни и като правило те са почти еднакви за всички потребители.

Много често при фурните нагревателният елемент става неизползваем. И това е напълно разбираемо, защото именно нагревателният елемент се използва най -интензивно и му се дава най -голямо натоварване. Нека да видим по какви причини това се случва и как да решим този проблем. Често нагревателният елемент се проваля във готварски печки за вграждане поради следните причини:

Деградация

Самият нагревателен елемент е изработен от специална топлоустойчива стомана, която съдържа специални добавки и покрития, които имат антикорозионни свойства. Но въпреки това с течение на времето нагревателният елемент все още става неизползваем, защото именно той се използва най-интензивно в фурните.

Нагревателният елемент се нагрява и охлажда многократно и поради тази причина свойствата на обвивката на нагревателния елемент губят първоначалните си свойства, а това от своя страна води до неговото стареене. И това се отнася не само за метални нагревателни елементи, но и за всички други, които могат да бъдат инсталирани в пещи. Въпреки че има нагревателни елементи, много по -издръжливи от металните.

Причината за повредата при грешка по време на производството е така нареченият производствен дефект. Съществуват и фурни с транспортни дефекти при грешка при тяхното транспортиране и доставка. Всъщност производствените дефекти са много редки, но все пак не са изключени. Ако по време на диагностиката се потвърди фабричен дефект, нагревателният елемент ще бъде сменен в сервизния център без плащане по гаранцията.