Идеи за малка баня с тоалетна

1
190
Добави коментар
fire19
fire19

Много хора неглижират малката баня, вследствие, на което тя остава на заден план, при изграждането на цялостната визия на дома.

Малката баня всъщност може да се окаже доста удобна и модерна, когато е изградена по правилният начин. Много от баните в новите сгради,  всъщност са доста малки. Има доста примери за това,как да създадем интересен и функционален дизайн. Малката баня, всъщност се е превърнала в масова. Ако обаче искате да превърнете малката баня, в перлата на домът, приготвили много съвети и примери, с които да ви вдъхновим и да ви помогнем.

Какво трябва да знаем за малката баня?

Важно е да знаем, че независимо колко малка е банята, когато е правилно структурирана и обзаведена, тя може да изглежда модерно. За да изглежда банята просторна е хубаво, да не се трупат излишни вещи. Банята трябва да притежава основните неща – тоалетна,мивка,душ и шкафчета. Добър вариант за стилистика на малката баня е минималистичният стил. При минимализмът остава доста пространство,което помага за създаването на илюзията,че банята е голяма. Светлите цветове и правите линии са много актуални при минималистичният стил. Бялата светлина е също задължителна част, от този стил. В повечето български домакинства пералнята е част от банята. Ако можете отделете пералнята, в друго помещение, за да може да създадете повече пространство.

Програми за проектиране:

Обзавеждане на малка баня с тоалетна

Както вече казахме,за създаването на една баня имаме основни елементи. Ето кои са те :

ШкафМивкаТоалетнаДушЗакачалки

Когато обзавеждаме трябва добре да изберем къде да разположим тези елементи. Трябва да спазваме определена дистанция между елементите  и да избягваме натрупването им на едно място. Избирайте светли елементи, които добре да се съчетават с основните цветове на банята. Когато избираме шкаф е хубаво да съобразим размерите му, с тези на банята. Шкафовете за баня с две вратички и огледало, са много удобен и удачен избор.

В тази статия подробно разглеждаме изборът на мивка за баня:

Днес много популярни за ъгловите душове, като те заемат значително по-малко място, от стандартният вариант. Не е задължително да преграждаме душа със стена, но ако все пак решим да го направим, най- добре е да изберем стъклена такава. При избора на тоалента чиния, дизайнери съветват да се използва тоалетна за вграждане, тъй като заема по-малко място и е много актуална в момента. Закачалките могат да бъдат, както с вендузи, за да не се налага дупчене на плочките,така и стандартни. Изборът зависи от плочките, които се избрали и дали са съвместими с вендузите.

Примери :

Идеи за малка баня
 Примери за малка баня и тоалетна:
Идеи за малка баня без тоалетна

Някои от нас предпочитат да разделят банята и тоалетната в две отделни помещения. Разделянето прави по-лесно обзавеждането и остава достатъчно свобода и на двете места. 

Ето примери за малка баня,без тоалетна:

“Направи си сам“

В последната ни точка “Направи си сам” ви оставяме видео, в което може да видите как да преобразите малка баня:

В крайна сметка, малката баня се оказва предимство. Тя може да бъде променена по хиляди начини. Важното е да изберете вашият стил и да създадете функционалност.