Започва конкурсът за участие на български ученици в Space Camp Turkey 2022

1
157
Добави коментар
teenews.eu
teenews.eu

Те могат да се включат с есе, посветено на космическата мода, телескопа James Webb или да си представят, че са корабокрушенци на Луната

 

Учениците на възраст от 11 до 15 години от всички български училища вече могат да кандидатстват за участие в конкурса за космическия тренировъчен лагер Space Camp Turkey. За целта те трябва да изпратят есе до 500 думи или видео есе до 5 минути на български или английски език по една от следните теми: „Телескопът James Webb – нова ера в изследването на дълбокия Космос”, „Един мой ден като корабокрушенец на Луната” или „Космическата „мода” през последните 60 години – тенденции в космическите костюми”. Крайният срок за изпращане на творбите е 6 февруари 2022 година.

 

Най-добре представилите се кандидати ще се борят за пълна или частична стипендия за участие в програмата Space Camp Turkey. През лятото на 2022 г. се предвижда в космическия лагер да участват четири групи младежи от цяла България.

 

„Много български ученици проявяват силен интерес към лагера и постигат отлични резултати като редовно между тях имаме и наградени. Програмата се фокусира главно върху мотивирането на млади хора от цял ​​свят да преследват кариера в областта на науката и технологиите. Резултатите на досегашните участници обаче показват, че програмата постига много повече от това – те развиват умения за работа в екип, подобряват комуникацията помежду си и се превръщат в истински млади лидери. А най-хубавото е, че всичко това се случва в една динамична и забавна среда.” – посочва  Мирослава Димитрова от Центъра за творческо обучение, който е координатор на програмата Space Camp Turkey за България.

 

 

Тагове / Tagged NASA, Space Camp Turkey, деца, Измир, конкурс, космически лагер, учебно-тренировъчен лагер, ученици, Център за творческо обучение