Принципи на обзавеждането

1
159
Добави коментар
pepimili
pepimili

Приключвайки тази статия ще може да познаете и прилагате основните принципи на обзавеждане , който се използват от всеки дизайнер,който прави прекрасни проекти, спестите малко пари, а може и да се ориентирате към нова кариера.

Когато се говори интериорен дизайн трябва да се мисли за къщата като за цяло-серия от пространства , които са обединени заедно от коридори. Не е задължително всички елементи на интериорния дизайн трябва да бъдат едни и същи,но те трябва да работят заедно и да се допълват за да се направи по стабилна цялата композиция. Добър възможност да стане това е с подходящия избор на цвят. Цветовите схеми са добър начин да се бъдат обединени пространствата. Може да изберете 3 или 4 цвята и да ги приложите в различни нюанси в във вашата къща.

Основните видове баланс са :симетричен, асиметричен и радиален

Симетричния баланс най-често се намира в традиционния интериор. Характерно за Няколко основни стъпки в обзавеждането на дома винего обекти от един тип, в една и съща позиция се намира от двете страни от вертикалната граница.Едно от нещата, които асиметрията предполага движение и насочва до по раздвижени интериори.

Радиалната симетрия става ,когато елементите са позиционирани около централната си точка. Спирално стълбище е подходящ пример за спирална симетрия. Въпреки,че не се използва много в интериора може да предизвика интересни идеи.

Асиметричния баланс е по-модерния дизайн в наши дни. Баланс може да стане с някои несиметрични обекти,които имат еднаква визуална маса и привличат окото. Асиметричния баланс е по-обикновен и скалъпен,но не толкова лесно се постига.