7 предимства на домашния кростренажор

1
201
Добави коментар
fire19
fire19

Седем е щастливо число и затова представяме седем предимства от това да имате домашен кростренажор. Ако се интересувате да си закупите такъв за вкъщи и искате да го ползвате ефективно, в тази статия ще научите всички важни неща, които ви интересуват; от предимствата, през времетраенето, спецификите, до ориентирането при избора на кростренажор цени. След като започнете тренировките, насетне сами ще усъвършенствате

ПРЕДИМСТВАТА НА КРОСТРЕНАЖОРА ВКЪЩИ 1.Тренирате от вкъщи.

Ако искате да тренирате у дома, вместо да се присъедините към фитнес зала, крос тренажор трябва да бъде в горната част на списъка с желания за оборудване. Те са сравнително евтини, не заемат много място и ви осигуряват тренировка за цялото тяло.

2.Тренирате цялото тяло.

За разлика от много други кардио уреди, кростренажорите осигуряват тренировка за цялото тяло и увеличават броя на изгорените калории. Заради спецификата на уреда, работите за цялата горна част на тялото, включително гърдите и раменете. Докато движите педалите с краката си, долната част на тялото също работи усилено, включително и седалищните ви мускули.

Функционална тренировка за цяло тяло

3.Увеличава загубата на тегло.

Ползите от използването на този фитнес уред за отслабване са очевидни, като много хора успешно използват това оборудване, за да ускорят загубата на мазнини. Изследванията показват, че кростренажорите са за предпочитане пред някои от алтернативните машини, като катерене на стълби и велоергометър. За да постигнете това, трябва да се целите в 30 минути в средно темпо и 15 минути в интензивен режим на ден.

4.Защита на ставите.

Предимствата на кростренажора надхвърлят просто загубата на тегло и включват защитата на вашите стави. Когато разглеждаме плюсовете и минусите на кростренажора спрямо бягащата пътека, това е едно от най-важните разлики. Тренировката на бягащата пътека се счита за тренировка с високо въздействие върху ставите. От друга страна, тренировките с помощта на кростренажора са без това ексцесивно натоварване за ставите.

5.Безопасност на тренировката в домашна среда.

Тренировката вкъщи позволява да следвате режима предписан от специалист, но и да си починете когато се наложи. Тоест може да регулирате и дозирате тренировката според възможностите си. Можете да си пуснете музика и да пригодите средата, така че да сте в безопасност и в настроение за тренировка.

6.Вариативност на тренировката.

Най-добрите ежедневни упражнения съдържат различни интензитети, използвани заедно за създаване на ефективен режим. Когато използвате кростренажор, можете да изберете да имитирате бърза разходка, бягане или предизвикателно изкачване по стълби. За да промените вида на тренировката, просто трябва да промените съпротивлението на машината и скоростта, с която се движите.

7.Ставате по-силни.

Докато тренировката с тежести най-често е упражнение по избор за укрепване на мускулите ви, използването на кростренажор е отлична алтернатива или допълнително упражнение за повишаване на цялата сила. Увеличаването на съпротивлението на машината означава, че тялото ви трябва да работи по-усилено, за да постигне същата скорост, така че това след правилно дозираните тренировки ви помага да увеличите и силата си.

 

КРОСТРЕНАЖОР ЦЕНИ

Днес не е нужно да се прави голямо проучване за цените на кростренажорите, особено ако искате да си вземете домашен кростренажор. Достатъчно е да отворите категорията в сайта за онлайн пазаруване и ще видите отделна секция за кростренажори. Цените могат да започнат от 400-500 лева за кростренажори с определени технически характеристики по-скоро за любители. Прогресивното увеличение на цената на продукта означава, че вече отивате към професионални фитнес уреди, които да предназначени за много опитни и взискателни спортуващи хора.