Разлики между ПВЦ и алуминиева дограма

1
164
Добави коментар
pepimili
pepimili

PVC е най-достъпният от всички материали за прозорци, енергийно ефективен – рамките са кухи или в някои случаи изпълнени с изолационна пяна.
Най-желаната характеристика е, че PVC не изисква никаква поддръжка и все още ще продължи да изглежда добре в продължение на години.
Той е непропусклив и устойчив на UV лъчение. По шевовете също се заварява PVC, за да се предотврати проникването на въздух и вода, което ги прави много издръжливи.
Алуминиевите дограми
Алуминиевите дограми осигуряват евтина, по-малка опция за поддръжка, подобна на PVC. Алуминият е лесен за поддръжка; Предлага се с различни покрития, така че не е необходимо да се покрива.
Тънките профили и тесните рамки позволяват повече стъклени повърхности и увеличени линии на видимост. Алуминиевите дограми са леки и могат да бъдат адаптирани към специфични конфигурации.
Но кое да изберем?!
Когато вземате решение за подмяна на прозорци, е важно да определите кое е най-важно за вас. Индивидуалният подход в това отношение винаги работи много добре и затова се препоръчва от всички специалисти.
Няколко важни въпроси, на които трябва да си отговорите преди да предприемете покупка на дограма
Ограничени ли сте от пари за смяна?
Притеснявате ли се от енергийната ефективност?
Притеснявате ли се от поддръжката на прозорците?
След като отговорите на тези въпроси, е време да се свържете с фирма, която се занимава с бизнеса, производството и продажбата на дърводелски изделия.
Когато си отговорите на тези въпроси, време е вече да помислите за изпълнител на задачата ви.
Добре е да се доверите на някоя от признатите компании за производство и монтаж на фасадна дограма, водена от експертен екип за нейното проектиране и монтаж.
Помислете добре обаче, защото смяната на дограмата е една наистина дългосрочна инвестиция, така че си струва да обмислите добре от какво точно наистина имате нужда. Също така трябва да се съобразите с цената и да обмислите и това.
Но заложете повече на желанията си и начина, по който си представяте своя дом. Защото все пак разликата в цената не е чак толкова голяма.
Научете повече за дограмите в сайта на Премиум Пласт