Как да създадете кухня изнесена на терасата

1
182
Добави коментар
fire19
fire19

Когато за първи път чуете името „Кухня“, какво ви идва на ум?

За повечето хора това е място, където се приготвя и готви храна.

Не е задължително обаче да е само това. Кухнята може да се определи и като място, където хората се събират и се наслаждават на храната или напитките си. Ако имате тераса или планирате да построите такава в бъдеще, ето статия за това как да създадете кухня на терасата. Това, което мнозина не знаят, е, че кухни могат да бъдат намерени и на терасата. В началото може да изглежда като нетрадиционна идея, но разполагането на кухня на терасата всъщност може да промени начина, по който живеете и се храните. Много хора смятат, че искат да готвят навън, когато времето стане хубаво, и искат да се насладят на откритото си пространство с храна. За тези, които искат да готвят навън, тази статия ще помогне с някои идеи за кухня, която може да бъде построена на тераса или дори в басейн. Ето някои неща, които трябва да имате предвид, преди да проучите тази опция за вашия дом .

Важни неща, които трябва да имате предвид, когато планирате кухнята изнесена на тераса
Kухня на тераса

Кухнята е нашата малка семейна зона, в която се наслаждаваме на вкусна храна и на компанията на близките си. Ако все пак притежавате малка кухня, но пък имате и остъклена, добре изолирана тераса може да ги съчетаете. Тази комбинация е много модерна, интересна  и функционална. Когато имате изнесена тераса плюс е, че може в частта от терасата да остане готвенето, миризмите и пръскането от котлона, а вътре да остане храненето, почивката и насладата от храната. Често тези две зони, се разделят от дълъг барплот. 

Кухня на тераса
Кухня изнесена на терасата :
Преместване на кухнята на балкона

Когато започвате такова преместване на кухнята на терасата, е хубаво да се поиска разрешение от архитекта  на сградата и общината. Това, както и предупреждение на съседите за предстоящ ремонт, ще ви спаси от проблеми. 

Започване на планиране

За планирането най – важните неща са размера на кухнята и терасата, идеята, и най- вече бюджета. Добре обмислете от какво имате нужда, дали ще използвате нови ел. уреди или тези, които вече притежавате, както и какви промени искате да направите.

Кухня без разрушаване на стени

Ако вече се питате съществува ли вариант, за създаване на кухня на терасата без да разрушите стена? Отговорът е да.  От какво обаче, се нуждае тераста, която ще превърнете в кухня. Много добра изолация е отговорът. От пода, през стените до прозорците. Осигурете добър водопровод и достъп до електричество. 

Кухня на балкона :
Вкарване на тераса в кухня

Как да вкараме терасата в кухнята: 
Идеи за кухнята на терасата

Ето, няколко страхотни идеи, които да ви вдъхновят как да изглежда вашата тераса :

Надяваме се, да сме помогнали в избора ви на изнесена кухня на терасата във вашият дом. За още полезни съвети и идеи за дома, разгледайте нашият блог.