Съвети при избор на съдомиялна машина

1
164
Добави коментар
pepimili
pepimili

Съдомиялна за вграждане ще помогне за намаляване на напрежението в семейство, където никой не обича да мие чинии. Като цяло съдомиялните са доста надеждно оборудване, не може да се каже, че често се развалят. Основните повреди на повечето съдомиялни са свързани с неправилна работа или неправилен монтаж на машината. Обикновено дренажните помпи, главната циркулационна помпа, входящите клапани се провалят, сензорите за всмукване на вода плават в мазнина (мивката не разбира дали има вода в нея), възникват всякакви течове при миялни за вграждане.

Една от грешките при инсталирането на миялна машина за вграждане е нейното значително разстояние от дренажния отвор. Например, ако удължите цял маркуч или го замените с по -дълъг (обикновено той трябва да бъде не повече от 2 метра), ще се създаде допълнително натоварване на помпата. Това може да доведе до повреда. Ако връзката е неправилна, също е възможно да се организира „самоизтичане“ на водата – съдомиялната машина ще събере вода и веднага ще я изпрати обратно. Този метод не работи при съдомиялна за вграждане 60 см.

Кои съдомиялни машини не се повреждат?

Проблемът е, че е трудно да ги назовем. Има марки мини съдомиялни, които трябва да бъдат третирани с допълнителна проверка. Например Samsung се развалят и са неудобни за ремонт. Indesit са надеждни, но не всички модели. Други малки съдомиялни изглеждат твърде скъпи в сравнение с конкурентите, предлагащи всичко подобно – това е Bosch. Но мненията по този въпрос са различни, няма единна гледна точка.

Вградена или свободно стояща миялна машина да изберем?

Ще бъде напълно правилно да вземете решение за това какви съдомиялни за вграждане 45 см да изберете на етапа на кухненския дизайн, ако все още няма мебели. По-специално, трябва да решите дали имате нужда от вградена машина или самостоятелна. В първия случай миялна 45 см може да бъде „скрита“ в мебелите зад фасадата. Съществуват и модели „полу-вдлъбнати“, когато предната стена остава от самото устройство. Този се откроява от фона. Свободностоящият е просто друг шкаф, който може да бъде поставен между или до останалата част от мебелите.

Относителен недостатък на съдомиялна 45 см за вграждане е трудността при обслужване и с евентуални ремонти, когато трябва да получите машината или да се доближите до някои от нейните компоненти. Обърнете внимание и на дизайна на вратата: има опции за плъзгане, които ви позволяват да не бъдете умни с кухненския цокъл.

Ако решите да закупите съдомиялна 45 см с транспортни дефекти, за апартамент под наем, вероятно е по-добре да изберете свободно стояща: по-лесно е да я вземете със себе си, когато се преместите и да я добавите на ново място. Може да разгледате преоценени съдомиялни с транспортни дефекти на евтини цени.