Какви коефициенти можем да открием в Betindex за мачовете на Лудогорец и ЦСКА?

2
229
Добави коментар
tonny22
tonny22

Снимка: Betindex

Лудогорец и ЦСКА приключват участието си в европейските клубни турнири с последните мачове от груповата фаза. Оценките за представянето на двата отбора съответно в Лига Европа и Лигата на конференциите няма как да са положителни. С по една точка от 5 мача и “орлите”, и “червените” са на дъното на своите групи. Но въпреки това имат възможност да излязат с чест от международната сцена, като при това объркат сметките на другите отбори. Според betindex.net спортни залози коефициентите не поставят българските отбори в ролята на фаворити в последните им мачове, и все пак не значи, че са обречени.

При това и двата представителя на родния футбол в следващите си мачове от първенството са домакини. Лудогорец посреща Мидтиланд в заключителния си двубой в група F на Лига Европа. ЦСКА пък приема Рома за сбогом с участието в дебютния сезон на УЕФА Лига на конференциите. Да разгледаме какви са вариантите в двете групи и как българските отбори могат да объркат сметките на останалите.

“Орлите” могат да направят услуга на Цървена звезда и Брага

При победа на Лудогорец в последния мач е ясно, че именно датският съперник в него ще остане трети в групата и ще трябва да се прехвърли в Лигата на конференциите. Мидтиланд изостава на точка от втория Цървена звезда и на 2 от лидера Брага, а двата тима в директен двубой в Португалия. Т.е. ако датчаните спечелят в Разград, със сигурност ще продължат напред в Лига Европа, а не в “утешителния” турнир. Мидтиланд е фаворит, като победа за гостите се оценява дори под 1.70. От друга страна потенциален успех на Лудогорец носи не само престиж на отбора и на българския футбол, но и възвръщаемост над 4 лева за всеки заложен. А такъв резултат ще зарадва и Брага, и Звезда. Двата домакински мача на “орлите” досега завършиха със загуби с 0:1, може би пък идва време за резултатна среща, като коефициентите за над 2,5 гола вървят около 1.80.

“Червените” искат да огорчят Моуриньо, за да вземат реванш

ЦСКА стартира участието си в групите на Лига на конференциите с тежка загуба – 1:5 от Рома. Пресилено би било да се каже, че отборът на Стойчо Младенов така и не успя да се съвземе от тази загуба. По-скоро се очакваше много повече от “червените” в мачовете с Бодьо/Глимт и Зоря Луганск, които пък се срещат в последния кръг от груповата фаза. Украинският тим подобно на ЦСКА също няма шансове да продължи напред, но поне взе 6 точки, а може да увеличи актива си в последния мач у дома с норвежците. Бодьо/Глимт разсипа Рома по-рано през сезона с 6:1 и има точка аванс пред “вълците”. Това означава, че тимът на Жозе Моуриньо ще търси победа на всяка цена в София, а такъв изход се оценява с нисък коефициент – под 1.40.

Играчите на Стойчо Младенов все пак могат да проявят характер и да се опитат да затруднят тима на Специалния. При ставка над 8.00 победата на ЦСКА изглежда малко вероятна. Но и равенство при над 4.00 (или двоен шанс при 3.00) ще ядосат Моуриньо, тъй като тогава италианският фаворит със сигурност ще остане в класирането зад Бодьо/Глимт.

Иначе календарната година завършва за ЦСКА и Лудогорец с директен сблъсък на стадион “Българска армия”, като “орлите” са фаворити, след като спечелиха първата среща за сезона с основния си конкурент. Но вторият мач може и да обърне ситуацията в първенството.