Какво да имаме предвид, ако ни предстои ремонт на банята

1
176
Добави коментар
pepimili
pepimili

Предстои ви ремонт на банята?

Не се притеснявайте! Нормално е, ако не знаете какво да правите и какви са стъпките, които да следвате, за да промените стария вид на това помещение. Задачата не е лека и изисква предварително планиране и обмисляне на процеса. Най-добре е да следвате точка по точка плана си, за да не пропaуснете ключова част. От голямо значение е дали ремнта, който предвиждате е само козметичен или е основен. Подмяната на тръби и подновяването на канализация е съществено, затова ви съветваме да го предвидите на първо място в списъка си за ремонт.

На второ място е хубаво да имате идея за плочките, които искате. Гранитогресът е удачен вариант за пода на банята, а стенните плочки – за стените. Може да изберете да заложите на окачен таван с лунички, което е на мода в момента. Важно е обзавеждането за банята да е пълно съответствие с размера на помещението. Възможно е тава да се окаже затруднение, ако банята ви е изключително малка.

Най-добре е да вземете мебелите, които са задължителни като шкафчета, мивка и закачалки. По отношение на умивалника може да изберете по-голям, защото е мултифункционален, докато по-малките не са.

Наред с тях вървят и смесителите. На пазара могат да се намерят качествени мебели на доказали се марки Grohe, Roca, Teka, Vidima и др. Ако се целите в една по-балансирана и хармонизираща атмосфера, заложете на пастелни цветове. Те са нежни и свежи. Успокояват и могат на човек да се отпусне. Банята е онази част от дома ви, която се използва от всеки един член на семейството. Важно е тя да е колкото красива и стилна, толкова и практична. Минималистичният стил е все по-често поставяна цел от хората, правещи ремонт.

Мебелите и цялостното обзавеждане там могат да са малко и сравнително семпли. Всичко зависи от вашия вкус и предпочитания. Онлайн могат да се намерят много магазини, които предлагат обзавеждане за баня, което да промени вида на банята ви след направения ремонт. Предвидете бюджет и планирайте разходите си разумно, заделяйки и за услугите на майстор.