5053 лв. събра четвъртото издание на Българския Гейминг Маратон в подкрепа на благотворителното движение #гудгейм

1
144
Добави коментар
teenews.eu
teenews.eu

 

42-ма участници се включиха по традиция в коледното четвърто издание на Българския Гейминг Маратон. Стриймовете на различни видео игри започнаха точно в 00:00 ч. на 19 декември и завършиха с гвоздея на програмата – Гейминг Куиз Без Име.

 

Над 100 хиляди зрители гледаха маратона, който кулминира с куиз, където водещите – Dido_D, Icaka и Мартин Кадинов изпитаха знанията и уменията на избраните осем участници чрез специално селектирани мини игри, забавни въпроси и предизвикателства. Всичко това беше в подкрепа на #гудгейм и каузата на Заедно в Час – prepodavame.bg, в унисон с убеждението на екипа на TDB Play, че именно знанията и уменията са основен двигател за просперитет на всяко общество.

 

„Гудгейм е движение, което цели да обедини всички фенове на видео игрите – било то хора, бизнеси или организации, с цел да подобрим съвместно средата, в която живеем, като подкрепяме различни каузи. Първата кауза, която подкрепяме и за която фондонабираме преди, по време и след маратона – до края на януари, е една много смислена инициатива на „Заедно в час“ – prepodavame.bg. Тя създава инструменти и ресурси за учителите, които да правят по-интересни, по интерактивни, а защо не и геймифицирани уроците в училище“, споделя Мартин Кадинов, съосновател на TDB Play и Българския Гейминг Маратон.

 

Средствата, които екипът успя да събере по време на маратона са 5053 лв., с което той започва да се движи към целта до края на януари 2022 г. да бъдат събрани 30 000 лв. за каузата. Всеки дарил, независимо от сумата, ще получи подарък от Haemimont Games – тяхната екшън ролева игра Victor Vran.

 

Освен оригиналното съдържание, което водещите български стриймъри, ютюбъри и гейм инфлуенсър създадоха за четвъртото издание на Българския Гейминг Маратон, в рамките на онлайн фестивала бяха проведени и три турнира по игрите – WarCraft, Clash Royale и StarCraft.

 

А ден преди официалната програма на маратона – на 18 декември, се проведе и първото по рода си събитие в България – Avatar Style Awards – за най-оригинален дигитален персонаж във видео игра, познат като аватар. Авторитетно жури в състав актрисата Анжела Недялкова, актьорът – пристрастен към видео игри Китодар Тордоров и топ критикът Драго Симеонов прие предизвикателството и оцени усилията на 10 участници и техните дигиталните персонажи в играта GTA V. Голямата награда взе Васил Калинчев, познат в гейминг средите като xXShadowHexXx.

 

Следващото събитие предстои през май 2022 г., а целта, която си поставя екипът на Българския Гейминг Маратон е да привлече освен феновете на видео игри и хората, които са любопитни да научат повече за най-голямата и развиваща се развлекателна индустрия в света.

 

Българският Гейминг Маратон се организира в партньорство с #гудгейм, Telenor, Philips Gaming Monitors, Philips OneBlade, Logitech Gaming, Bucharest Gaming Week.