Можем ли да зарадваме половинката си с лаптоп втора ръка?

2
232
Добави коментар
aganbox
aganbox

Винаги е хубаво, когато можем да зарадваме любимия човек до нас с мил жест или подарък. Такива моменти изникват задължително около празниците, но не е задължително да се търсят поводи само в такива периоди и по презумпция да даряваме нещо, което е създадено специално за случая или пък е закупено чисто ново от магазина. В този ред на мисли, да вземем лаптоп втора ръка като подарък за нашата половинка на пръв поглед не звучи като особено добро решение. Но в следващите редове ще се опитаме да дадем няколко аргумента защо идеята всъщност изобщо не е лоша.

 

Не всеки се радва да получава нови и красиви, но чисто символични и безполезни вещи. Един употребяван компютър може и да не е най-лъскавата опция за жест към гаджето, но тя би оценила, ако комбинира практичност, качество и все пак приличен външен вид. Запазен и работещ лаптоп втора употреба може да съчетава всички тези характеристики.

 

Прагматичният подарък не е скучен

 

Половинката има нужда от компютър – намеква ни дори, че иска да смени сегашния. Не искаме да купуваме продукт от ниския клас с орязани технически спецификации. От друга страна, най-актуалните модели на пазара не са по джоба ни. Как да действаме?

 

Можем да вземем евтин лаптоп втора употреба, без да правим компромис с качеството. А закупеният преносим компютър всъщност може изобщо да не изглежда стар и използван, ако се обърнем към предложенията в каталога на PCLife. Тук можем да открием отлични решения, които в никакъв случай не са скучни, въпреки че в основната си са прагматични, а не разточителни.

 

Когато един лаптоп втора ръка е минал през щателна инспекция, бил е сервизиран и оптимизиран, преди да бъде пуснат отново на пазара, то спокойно можем да кажем, че като качество този продукт е като нов. И е твърде вероятно да работи доста по-добре, отколкото актуален модел от ниския клас. Така че да вземем евтин лаптоп от по-висок клас, съвсем не е евтино измъкване, ако правим подарък на гаджето.

 

Розите увяхват, парфюмът изветрява, а компютърът не спира да ни бъде от полза

 

Добре де, не е ли проява на лош вкус да поднесем на любимата дама лаптоп втора употреба, който е предназначен преди всичко за работа? Не е ли същото, като да подарим тиган или тенджера, или метла – опции, които оглавяват вечния топ 10 на най-нелепите дарове? Не, не е същото.

 

Защото компютърът действително може да бъде предназначен за упражняване на трудова дейност. Но когато става дума за професията, то по-добре да имаме под ръка качествен “инструмент”, с който да я практикуваме, отколкото допотопна машина да ни къса нервите. Розите омайват с красота и аромат, но вехнат. Парфюмът рано или късно изветрява. А компютърът продължава да функционира и да ни бъде от полза. И както стана ясно по-рано, инвестицята може да не е толкова сериозна, но без съмнение се изплаща с времето.

Стига с тази работа – време е за забавление

 

Дотук говорим за лаптопа като средство за труд. Но знаем отлично, че една преносима машина може да ни върши работа и тогава, когато искаме да се разсеем или развеселим. Да си пуснем филм или да послушаме музика. Да се насладим на развлечението от електронна игра. Дори и просто да початим, което си е вид разтуха. Ето как един евтин лаптоп втора ръка може да се превърне в отличен вариант за подарък, който да направим на любимия човек.