Почивка на Остров Мадейра с Чартърен Полет от София

2
534
Добави коментар
DSTours
DSTours

Остров Мадейра с Директен Полет от София

6 Дни екзотична почивка в Мадейра (Португалия) с чартърен полет

 

 

 

– Фестивал на Цветята 2022;

– Директен чартърен полет от София;

– Настаняване в курортната част на столицата Фуншал;

– Разнообразие от екскурзии на място.

 

Covid – 19: Към настоящия момент пътуването до Мадейра се осъществява с отрицателен PCR тест направен до 72 часа преди влизане в страната или ваксинационен сертификат. Изисква се и QR код. 

 

 

Фестивал на Цветята: провежда се всяка година след Великден, по време на който улиците и парковете на град Фуншал се превръщат в огромна цветна градина. В Мадейра пролетта се почита като истинска кралица и в нейна чест се провежда разкошен парад: участници от различни краища на острова представят свои костюми от цветя, пъстри и сложни цветни композиции върху масивни платформи, музика и хореография. Провеждат се състезания за най- красиво аранжирана витрина на магазин; правене на килими от цветя по улиците на града, различни концерти, изложби и други интересни събития специално за деца. Има и международни участия (понякога и от България), както и голям брой туристи. Тази година събитията ще са от 05 до 29 май. В Мадейра пролетта е истински празник, вижте тук видео от Фестивала:

 

 

Чартърна Програма за Мадейра:

 

1 Ден: 

Отпътуване от летище София за остров Мадейра с чартърен полет в 09:00 ч. Кацане на летище Фуншал в 12:30 ч. и трансфер до хотела. Свободно време и нощувка в хотела.

 

 

2 Ден:

Закуска и полудневен сити тур на столицата Фуншал (включен в цената на пакета): катедралата Se, градския пазар „Mercado dos Lavradores“ с типичните цветя, плодове, зеленчуци и рибния пазар. Следва Ботаническата градина с уникалните типични за Мадейра цветя, дървета и други растения (площ от 80 хектара, с невероятни гледки към Атлантическия океан). Посещение фабрика за бродерии и винарна (възможност за дегустация и пазаруване на местни вина от Мадейра). Свободно време и нощувка в хотела.

 

 

3 Ден:

Закуска в хотела и свободно време за плаж и почивка на „Острова на цветята“ Мадейра. По желание допълнителна целодневна екскурзия до Порто Мониз: отпътуване до рибарското селище Камара де Лобос, а след него –  Cabo Girão една от най- високите морски скали в света с височина 580 м. с невероятна панорамна гледка от стъклена платформа. Връщане обратно на главния път към Ribeira Brava (кратка спирка) и Sierra de Agua. Екскурзията продължава със S. Vicente и вулканичния център и пещери. Почивка за обяд, където може да опитате местния специалитет „еспада“ – рибно филе с банан. Отпътуване към северното крайбрежие до Порто Мониз (известен със своите природни басейни от лава в морето – по желание доплащане на място в деня на екскурзията – 16 евро/ възрастен, 8 евро/ дете), покрай красивите водопади, които излизат от планините и падат зрелищно в морето. Следва платото Paul da Serra (1500 м.) и красивите гледки към долината Rabaçal. Връщане във Фуншал, този път по южното крайбрежие до Ponta Sol и Ribeira Brava. Нощувка.

 

 

 

4 Ден: 

Закуска и свободно време за разходки и почивка. Възможност за полудневен тур до Монте – любима дестинация още от XIX век. Изкачване с кабинков лифт до най- високата част на града, откъдето се открива живописна гледка към близнакът- фасада на църквата от XVIII век, която е основна забележителност на града. Разглеждане на Тропическите градини на двореца (XVIII век) и други забележителности. Връщане обратно във Фуншал. По желание полудневен тур с ветроходен кораб „Santa Maria de Colombo“: разходка по южното крайбрежие на острова с кораб-реплика на галеона на Христофор Колумб „Санта Мария“ (дегустация на местно вино и медена торта „Мадейра“). Вечерта възможност за „Типична вечер в Мадейра“. Екскурзията включва посещение на местен ресторант в Мадейра, където може да се насладите на автентични ястия, като например „Еспетада“. Вечерята включва развлекателна програма с местни танцьори. Нощувка. 

 

 

5 Ден:

След закуска възможност за допълнителна целодневна екскурзия до Сантана: минаване през Камача (фолклорен и плетачен център), изкачване до „Пико до Ариейро“ (третия най- висок връх на Мадейра 1810 м) и кратка разходка до „Balcões“ в природния курорт Рибейро Фрио. Отпътуване за Сантана с типичните триъгълни къщи, ярко оцветени в синьо, червено и бяло, покрити със слама през Laurissilva – зелените гори на острова. По път има малка ферма за пъстърва, която се е превърнала в задължителна спирка за всеки турист. Следващата спирка е Faial с възмоожност за обяд (по желание, доплащане на място в деня на екскурзията – 16 евро/ възрастен, 8 евро/ дете).  отпътуване по северното крайбрежие, покрай Порто да Крус – малко селце, разположено до гигантската Penha d`Águia (Орлова скала). Пътуване към южното крайбрежие през източната част на острова – Ponta de São Lourenço, контрастираща на останалите части на острова със сухи пейзажи и скали. Красива гледка към Baia D’Abra и Machico, където острова е бил открит за първи път през 15 век. Прибиране в хотела и свободно време за почивка. Опция за допълнителна екскурзия „В търсене на делфините“ (около 3 часа). Трансфер от хотела до пристанището във Фуншал. Екскурзията се провежда с катамаран като се влиза навътре в океана по предварително зададени координати, където обикновено се намират делфините. Освен тях има вероятност да видите костенурки и морски птици. Когато климатът е благоприятен и ползволява, катамаранът спира и има възможност за плуване в океана около водите на Cabo Girao. След приключване на екскурзията – трансфер до хотела. Нощувка.

 

6 Ден:

Закуска и освобождаване на стаите до обяд. Трансфер до летище Фуншал и директен чартърен полет за София в 15:00 ч. Кацане на летище София в 22:00 ч. местно време.

 

 

 Пакетната цена е за настаняване в хотел „Dorisol Estrelica“ 3*, разположен близо до центъра на Фуншал. Цената е на човек, настанен в двойна стая на база закуска. За повече информация и резервации, свържете се с офиса на Ди Ес Турс: 052 / 607 609. 

 

 

 

Цената включва:

 

– Самолетен билет София – о. Мадейра – София (чартърен полет на авиокомпания Bulgaria Air) с включени летищни такси и багаж;

– Tрансфери летище – хотел – летище;

– Полудневен сити тур на град Фуншал;

– 5 нощувки със закуски в избрания хотел;

– Mедицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро (включва Covid-19);

– Представител на фирмата – организатор по време на пътуването.

 

 

 

Цената не включва:
 

– Застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19;

– Разходи от личен характер;

– Доплащане за вечери;  

– Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

– Допълнителни екскурзии:

 

1. Полудневна екскурзия до Монте (около 4 часа) – 50 евро/ възрастен, 25 евро/ дете (2 – 11.99 г.);

2. Целодневна екскурзия до Порто Мониз (около 8 часа) – 44 евро/ възрастен, 22 евро/ дете (2 -11.99 г.);

3. Целодневна екскурзия до Сантана (около 8 часа) – 44 евро/ възрастен, 22 евро/ дете (2 – 11.99 г.);

4. Типична вечеря в местен ресторант – 40 евро/ възрастен, 20 евро/ дете (2 – 11.99 г.);

5. В търсене на делфините (около 3 часа) – 48 евро / възрастен, 30 евро/ дете (5 – 11.99 г.), 12 евро/ дете под 4.99 г.;

 

 

 

 

Мнение на Турагента

 

Остров Мадейра е едно от най-екзотичните места, на които може да попаднете в Европа. Част е от Португалия и се намира в Атлантическия океан, на 660 км западно от Мароко и 420 км северно от Канарските острови. Наричан е „Островът на цветята“ заради необятно красивата природа. Ще Ви впечатли със спиращи дъха гледки, зелени планини и високи скали, водопади и черни плажове, разнообразна флора и фауна, и разбира се португалската кухня и местни вина. Чартърният полет от България е най- голямото предимство на организираната екскурзия, което спестява време и пари в пътуване с прекачване и чакане по летища, където има допълнително струпване на много хора.