Как да изберем правилното облекло според типа на тялото ни?

65
522
Добави коментар

Дрехите могат да създадат или да разрушат първото впечатление. Но в облеклото си за интервю за работа няма да изглеждате като разсеяни! Намерете облекло, което ви стои добре, ще ви накара да се чувствате добре и все пак отговаря на корпоративните насоки.   Съществуват стотици правила за обличане и всички те изглеждат напълно логични, докато ги преглеждате. Истината обаче е, че всеки дрескод е създаден от някой, който се е повлиял от собствения си тип тяло.

Всички сме различни, няма две мнения по въпроса. Също така телата ни се различават и поради тази причина трябва да сме изключително съобразителни, когато избираме дрехи и облекло. В следващите редове ще ви запознаем с това какви дрехи са подходящи да се носят при различна структура на тялото. Без значение дали става въпрос за класически модели на дамско облекло или макси дамски дрехи в големи размери, всяка една дама заслужава да се чувства добре в тялото и дрехите си.

Дрехите ви изпращат послание за вас самите – понякога дори без да искате. Невинаги можем да контролираме посланието, което изпращаме, но можем да изберем какво да бъде то. И така, как да знаете какво да облечете?   Обличането за специално събитие може да е вълнуващо, но може и да е плашещо. Може би последният път, когато сте носили официално облекло, сте се чувствали притеснени. Или може би никога досега не сте носили официална рокля и се притеснявате да облечете нещо, което може да е твърде разкриващо. Но не е задължително да е така. С правилната подготовка можете да изберете ласкаво облекло, което ще ви накара да изглеждате по най-добрия начин.

Когато става въпрос за избор на дрескод за интервю, трябва да бъдете възможно най-оригинални. Няма да сгрешите с черен блейзър, бяла риза и чифт дънки. Но не се страхувайте да мислите нестандартно и да изберете нещо неочаквано. Например можете да заимствате тенденцията на блейзъра „boyfriend“ или да носите дънкова пола и блуза, или сатенена блуза.

С настъпването на пролетта е естествено да искаме да свалим някои от допълнителните слоеве дрехи, които сме натрупали през студените зимни месеци. Но също така е важно да внимаваме как се обличаме, когато температурите се повишат. Не само заради външния си вид, но и заради здравето си.