Как се прави орехов оцет

4
326
Добави коментар
Pizza
Pizza

Ореховият оцет, който се използва за овкусяване на салати, е много полезен за здравето. При производството на орехов оцет се използват смлени орехови ядки. За да избегнете горчивия вкус, орехите трябва да се опитат преди рецептата. Оцета, който се използва за овкусяване на ястията, може да се консумира и като се добавят 1-2 капки към 1 чаша вода. Ако имате необходимите съставки, можем да преминем към подробностите за рецептата с орехов оцет.

Време за подготовка

10 минути

Време за приготвяне

Пет минути

Съставки за рецепта с орехов оцет
1 чаша умерено смлени орехи, или натрошени надребно2 литра вода 2 супени лъжици мед 3 супени лъжици оцет (ябълков)1 чаена лъжичка натурална каменна сол 
Как се прави орехов оцет?
Водата се кипва и се оставя на стайна температура да изстине.В буркана се добавят орехи, мед, оцет и каменна сол.След това в буркана се добавя охладената вода.Съставките се смесват с помощта на дървена лъжица. Върху буркана се покрива с въздухопропусклива кърпа и капакът се затваря.Бурканът се поставя на хладно и сухо място и се оставя за 20 дни.Трябва да се разбърква с дървена лъжица всеки ден в продължение на 20 дни.След 20 дни ореховият оцет ще бъде готов за употреба. Добър апетит.

Какви са съветите за рецептата с орехов оцет?

При мелене на орехите трябва да се внимава черупките да не попаднат вътре.Метални лъжици не трябва да се използват при производството на оцет.Оцетът се смесва с дървена лъжица веднъж на ден.Когато оцетът е готов, по желание орехите могат да се паснат.
Какво лекува ореховия оцет?
Ореховия оцет е изключително важен за сърцето. Изследванията сочат, че ако консумирате орехи редовно ще намалите с 30 % риска от сърдечни заболявания.

Препоръката е да ядете два ореха дневно. Ореховия оцет оцет дава допълнителни ползи при сърдечно-съдови заболявания.

2. Друго проучване при, което и използван органичен орехов оцет, показва, че хората, които го консумират намаляват риска от инсулт с 52 %. Този тип инсулт, обикновено се наблюдава в определена възрастова група. Наблюдава се, че случаите на инсулт са се увеличили значително при хора над 60 години, през последните години. Най-важните рискови фактори са нездравословната диета и стресът.

3. Натуралният биологичен орехов оцет играе сериозна роля в контрола на теглото. Придава усещане ситост. Няма научни доказателства, че спомага за редуцирането на висцералните мазнини и мазнините по корема и ханша.

4. Доказано е, че помага при лечение на диабет тип 2. Изследването, проведено от Университета на Калифорния, Лос Анджелис (UCLA), установя, че хора, които консумират редовно по една лъжица и половина орехов оцет , имат 47 % по-ниска вероятноста да развият диабет тип 2.