Как сочените за фаворити отпаднаха от Евро 2020?

19
525
Добави коментар
vivian90
vivian90

Фаворитите до голяма степен напуснаха плейофите на Евро 2020 и след напрегнат втори етап фаворитите отпаднаха, оставяйки Хърватия, Англия и Франция да се борят за финал, за да видят как националният им отбор остава непобеден в състезанието. Лесният път към груповата фаза и ранните етапи на елиминациите облагодетелства домакините от Англия, които пометоха групата си с 16 гола, и Португалия, която премина през групата си с 13.

Не казвайте на германците, но техните любимци – Борусия Дортмунд, загубиха кандидатурата си за спечелване на Европейското първенство по футбол през 2020 г. Шумът около отбора беше толкова голям, че дори сайтовете за залагания сочеха Дортмунд като фаворит за спечелване на турнира, но отборът не успя да оправдае очакванията. Въпреки това фаворитите все пак стигнаха до полуфиналите.

Квалификациите за Евро 2020 започнаха с много вълнение и еуфория. Всички 53 участващи отбора бяха нетърпеливи да си проправят път към финалите на УЕФА Евро 2020. В груповата фаза участваха 28 отбора. Сърбия и Украйна отпаднаха, а Албания, Лихтенщайн и Гибралтар се класираха за Лига Европа 2020. От 28-те отбора 6 (Хърватия, Сърбия, Швейцария, Словакия, Словения и Уелс) вече се бяха класирали за Евро 2020, а 4 (Дания, Англия, Франция и Германия) бяха действащи шампиони и вече бяха резервирали билетите си.

Може би най-големият шок беше отпадането на отбора ви от първенството на Евро 2020. За късмет не се наложи да пътувате твърде далеч, за да гледате финалния мач. За щастие можете да наблюдавате цялото действие от петък, 14 юни.