Топ 5 стратегии за успешна игра на рулетка

3
665
Добави коментар
bgbet
bgbet

Източник:Pixabay

 За играта на рулетка са измислени много стратегии. Някои препоръчват залагането по една схема, някой по друга. Нека да разгледаме най-популярните от тях и да видим дали те като цяло могат да увеличат шансовете ни за печалба. А след като се запознаеш подробно с тях, приложи различните стратегии на рулетка в Kazinoigri!

Има ли печеливши стратегии в рулетката?

Нека започнем с най-важното – въпроса за ефективността на стратегиите за рулетка. За съжаление, никоя система не може да гарантира никакъв резултат. Всички те могат да се използват само за забавление. Много играчи не отчитат основния принцип на рулетката, а той е, следващият резултат не зависи от предишните. Например, червеният сектор може да пропусне последните 20 завъртания и да се падне чак на 21-вото!

Прогресивни стратегии за рулетка

Стратегиите за рулетка се разделят на две категории – прогресивни и непрогресивни. Първият тип е най-рисков, тъй като предлага увеличение на ставките. Една от най-известните прогресивни стратегии на рулетка е Мартингейл. Позната е не само в рулетката, но и в други игри, като Блекджек, например.

 Мартингейл стратегия за рулетка

Същността на Мартингейл е да удвоява размера на залога след всяка загуба. Заложете на равни шансове. След всяка загуба играчът трябва да удвои залога. Ако залогът на черно е загубен, той отново се поставя на черно, но вече с повече пари. В случай на поредна загуба, следващия път се поставя отново на черно и размерът на риска отново се увеличава. И така до победата.

Обратен Мартингейл

Съществува и стратегия за рулетка, наречена обратен мартингейл. Това е точно обратното на обикновения Мартингейл и включва удвояване на залога след всяка победа. Това също не е най-добрият и безопасен начин за игра.

Холандска стратегия

Тази система също наподобява стратегията Мартингейл. Принципът на схемата на холандската игра е прост. След загуба, за да компенсира загубената сума, играчът, придържайки се към холандската стратегия, постепенно увеличава залога (в стратегията Мартингейл загубата веднага се компенсира с двоен залог). 

Стратегия на Д’Аламбер

По-малко рискова от прогресивната стратегия е стратегията на Д’Аламбер. Както и в предишния случай, залогът се прави на равни шансове. Но този път, след загуба, увеличението на залога не се удвоява, а е фиксирана сума. Играчът сам избира тази сума. Препоръчително е да изберете не повече от 1% от банката, а 0,5% или дори по-малко ще бъде още по-безопасно.

Например, имате само $100 за игра. Така че увеличението не трябва да бъде повече от $1. Ако първият залог е $1, тогава ако загубите, следващият залог ще бъде $2, след това $3, $4 и т.н. Така че вместо $1024 след вашата десета поредна загуба, ще имате залог от $11. Много по-безопасно е от стратегията Мартингейл.

 Стратегия на Фибоначи

Италианският математик Фибоначи, още преди повече от 800 години, открива последователност, която често се среща в природата. Но основната символика на последователността на Фибоначи е черупката на охлюва. Това е много важно откритие в математиката, а играчите го прилагат и към рулетката, като са разработили стратегия, базирана на него.

Последователността на Фибоначи е числа, всяко от които е сбор от предходните две. Резултатът е 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 и т.н. Всеки път, за да намерите продължението на последователността, просто добавяйте последните две числа. Играта на рулетка, според тази система, включва повишаване и намаляване на залозите в тази последователност.

Когато загубите, продължете напред, като увеличите сумата. Когато спечелите, върнете две стъпки назад, като намалите залога си. По този начин играчът ще спечели, дори ако броят на спечелените залози е по-малък от броя на загубените залози.

 Стратегии за фиксиран залог на рулетка

Тук няма нищо сложно – просто заложете във всеки случай същата сума. Печелете или губите, няма значение, залогът никога не се променя. Стратегията за рулетка Джеймс Бонд принадлежи към тази категория. Твърди се, че легендарният шпионин лично я е използвал.

Същността на тази система е да покриете 25 от 37 числа, за да увеличите шансовете си за печалба. Това ще струва пари, но колко – зависи от вас. Увеличавайте или намаляйте сумите пропорционално на посочените по-долу.

Играчът трябва да заложи:

$14 за повече (номера 19-36)

$5 за шест числа от 13 до 14

$1 за нула

Играчът губи, ако се паднат числа от 1 до 12. В този случай загубата ще е $20. Ако се падне 0, тогава печалбите ще са $16, а ако залогът „над“ или шестте числа (13-18) се паднат, тогава общите печалби ще бъдат съответно $8 и $10.

Тази стратегия изглежда е най-печелившата. Това обаче не е съвсем вярно.

Ако приемем, че са изиграни 37 рунда и всяко число е изпаднало веднъж, тогава се оказва, че играчът ще загуби $20:

Нула се пада веднъж – плюс $16

Шест пъти числата от 13 до 18 плюс $60

18 пъти залогът „над“ – плюс $144

12 пъти загубени с превъртане от 1 до 12 – минус $240