Изваждане на преобърнат автомобил от канавка – Пътна помощ София

1
213
Добави коментар
tedi0526
tedi0526

По време на шофиране превозното средство може да попадне в лоши ситуации – колата да се забие в канавка или да се преобърне поради катастрофа. При такива трудни и стресови ситуации е малко вероятно да се справите сами, така че за всеки случай трябва да имате под ръка телефонен номер на Пътна помощ.

Особености при евакуацията

Неприятни метеорологични условия, при пътни инциденти, предизвикани от други шофьори, проблеми с шофирането – всичко това може да ви отведе в канавката, а това води и до преобръщане на автомобила. Ако това се случи, не можете без помощта на специална техника. Разбира се, можете да опитате да обърнете колата на колела сами или с помощта на други участници в движението, но в повечето случаи това е труден процес. Освен това този подход може да доведе до още по-големи повреди и сериозни последици за вашия автомобил.

Ако колата се е отзовала в канавка, най-доброто решение на проблема е да се свържете със специални служби за евакуация – Пътна помощ в София. Професионалистите разполагат със специална техника, с която ще вдигнат колата, без да я повредят. Ако достъпът до автомобила е труден, например дървета, храсти, експертите първо ще ги изрежат, ще разкопаят пътя, за да стигнат до мястото на преобърнатата кола.

Как се изважда автомобила от канавката?

За да спасят автомобила, специалистите на Пътна помощ първо оценяват ситуацията – положението на автомобила, неговите размери, вида на почвата, дълбочината на канавката, в която е попаднала колата или ямата. Като се вземат предвид всички тези параметри, се избира методът на повдигане и се планира списък с подготвителна работа. Тази сложна операция се извършва на няколко етапа:

Всичко започва с изключване на захранването на автомобила и проверка дали колелата и волана не са заключени.След това се разглобява полуосът на основната ос или карданният вал. Това е необходимо, за да се спаси скоростната кутия.

Има ситуации, когато преобърнатия автомобил лежи някъде в дере или във вода, в този случай трябва да се извършат допълнителни дейности. Това са – изкопни работи, рязане на пречещи дървета, понякога разглобяване на автомобил, но към този метод обикновено се прибягва в крайни случаи. За изваждане на автомобила от дере, канавка се използва специална техника – кран-манипулатор или хидравлична лебедка. От допълнителните устройства може да са необходими ръкохватки, повдигачи, крикове. Различни са и методите за репатриране:

Как да извикам Пътна помощ?

Дори и най-опитният шофьор с голям опит може да се окаже в канавка. Ако се окажете в такава неприятна ситуация, трябва да се обадите на специалистите от Пътна помощ в София. Те ще гарантират бърза и качествена, професионална помощ. За да се свържете с нас, трябва да се обадите на GSM:  0878-424-097 / 0879-147-374 и да изпълните няколко стъпки:

Дайте вашата информация за контакт;Споделете за проблема и мястото на инцидента;Кажете марката, модела и друга информация за колата, за да се намери най-подходящия начин за евакуация.

След получаване и обработка на заявлението, специалист от Пътна помощ незабавно ще извози автомобила и ще го достави на посоченото от вас място. Ние работим денонощно, така че нашата помощ можете да използавате по всяко време, веднага щом ви е необходима.

Колко ще струва изваждането на колата от канавката?

В телефона на всеки шофьор трябва да има номер на Пътна помощ, за да извика репатрак за изтегляне. Изваждането на автомобила от канавка е една от услугите, които предлагат от Пътна помощ. Професионалната помощ е гаранция, че автомобилът Ви ще бъде изтеглен и обърнат на колела внимателно, без да се нанасят излишни щети. Какво предлагат още:

Обадете на репатрак по всяко време;Поставене на колела на преобърнат автомобил;Изтегляне на превозно средство, което е паднало в яма или канавка;Извършване на техническа работа на място на пътя (от сваляне на колелата и зареждане на акумулатора до ключарска услуга).

Минималното време за наемане на репатрак е 2 часа, цената за повечето услуги може да се договаря индивидуално. Нашите специалисти работят професионално, така че по време на изтеглянето на колата, нейното натоварване и по-нататъшно транспортиране да няма деформации и повреди. Ако внезапно попаднете в неприятна ситуация на пътя, обадете се на Пътна помощ в София, за да поръчате репатрак.

Определено ще намерим решение на вашия проблем!