Предизвикателствата на летния сезон и изискванията на акумулатора

1
141
Добави коментар
clashbade
clashbade

0 Flares
Facebook
0
Google+
0
Twitter
0
Pin It Share
0
0 Flares
×

След студените месеци си отдъхваме, но не трябва напълно да неглижираме вниманието си към състоянието на акумулатора

С настъпването на топлите дни всеки от нас прави планове за повече пътувания и преживявания извън населеното си място. За кратките почивки, или така наречените дълги уикенди, обикновено разчитаме за транспорт основно на автомобила.

Затова, не подценявайте летния сезон, той идва със своите предизвикателства, а изискванията на акумулатора също са на дневен ред, за да ви служи вярно и през любимия период от годината.

Професионалистите съветват какви грижи да полагате при експлоатацията на батерията:

Не само минусовите температури са стрес за нея, жегите също са изпитание, особено ако колата не е в постоянно движение, а я използваме по-активно само в определени моменти. Може да се случи така, че да се наложи подмяна именно през лятото.

Необходим ви е доверен партньор, за да планирате покупката предварително: посетете онлайн магазина за акумулатори – Dikar.

Късите разстояния си остават обичайния враг на акумулатора, особено в градски условия, когато прибягваме до услугите на возилото, за да отскочим до магазина или до близък район. Включените фарове, климатикът, радиото, всички те черпят ток, за да си набавят енергия за захранване.

Проверявайте често дали акумулаторът се зарежда правилно, наблюдавайки при работещ двигател и пуснати консуматори до колко функционират добре.

Алтернаторите също изискват внимание през лятото, тъй като именно те произвеждат електричеството за колата. Ако имате индикация на таблото, която да ви подскаже, че работният процес не протича според очакваното, посетете сервиз за извършване на ремонт.

Малцина се вглеждат в детайлите и са склонни да подценяват някои действия. Помнете, че за опазването на акумулатора е за предпочитане да изключвате консуматорите при работещ двигател. Затваряйте електрическите прозорци, спирайте аудио системата и т.н., преди окончателно да завъртите ключа след спиране.

Саморазреждането може да бъде избегнато, ако не позволявате да се натрупват прах и мръсотии, а също така не съхранявате при много високи градуси. Екстремните горещини от слънцето, комбинирани с още по-високата температура под капака на колата, причинява бърза корозия. Предизвиква се изпарение на водата от електролита, като по този начин се разрушават акумулаторните мрежи. Допустимо е да почиствате връзките, отстранявайки корозиралите участъци от повърхността или оловна оксидация, което трябва да става с телена четка, без да имате досег с местата.

Батериите подлежат на рециклиране, което вече е практика и на самите търговци. Те по всяка вероятност няма да ви откажат да върнете старото устройство, като дори може да ви направят отстъпка от цената на новото.

0 Flares
Facebook
0
Google+
0
Twitter
0
Pin It Share
0
0 Flares
×