Разумен ход или привързаност към миналото: Кога да спрем да поддържаме стария автомобил и да заложим на нов

1
138
Добави коментар
clashbade
clashbade

Колкото и да обичаме стария си автомобил, винаги идва време, в което си задаваме въпроса заслужава ли си да продължаваме да инвестираме средства в него. Със сигурност ще настъпи моментът, когато ще кажем стоп, и въпреки носталгията си към любимата кола, ще осъзнаем колко хубаво е да имаме по-нов модел.

Но ако си мислите, че там ще бъдете лишени от „удоволствието“ на покупките, грешите! На няколко години (или по-малко) ще ви се налага да сменяте масло, спирачки или акумулатор. Но що се отнася до последното, за вас имаме изненадващо добри цени на акумулатори.

Обвързани с миналото

Нека за малко се върнем към старата кола. Факторите, които определят причините за нашите ремонти и подмяна на консумативи, са разнообразни и индивидуални за всеки автомобил. Те са в пряка зависимост от това дали сте си купили колата на старо, как е била поддържана и карана до този момент и не на последно място, колко добре се грижите вие за нея.

Голям процент от собствениците на удобното возило знаят колко трудно е да се възстанови изгнила ламарина. Те предпочитат да ремонтират колата на старо по ходовата част или двигателя, вместо да се опитват да измайсторят от нищо нещо. Това е и една от причините клиентите масово да избягват автомобили от страни като Германия, Австрия, Швейцария, Дания и други. Това естествено повлиява пазара на автомобили и несъмнено насочва интереса към Италия и Испания. Топлият климат там предполага абсолютна липса на подобни проблеми.

Ето че до някъде изяснихме, в какво си заслужава да вложим пари. Дори и здравият автомобил обаче носи риска от нуждата за нов акумулатор. Не на последно място, колкото и „гледана“ кола да си купите, имате задължително обслужване, след като тя вече е ваша. Е, може и да пропуснете последното, ако ви се поема този риск и не държите особено на сигурността.

Добрата новина

През последните няколко години, умели дистрибутори на едни от най-нужните консумативи превзеха пазара бавно, но уверено. Това беше възможно благодарение на високо конкурентните цени и наистина оцененото качество.

Нима вие правите компромиси доброволно?! Едва ли. Последните се налагат често принудително, и в повечето случаи причините не са приятни. Ето че сега можете да си позволите най-необходимото за своята кола, при това на страхотна цена.

Влезте и разгледайте наистина примамливите предложения на сайта на Dikar.

Освен най-често купуваните акумулатори, там ще откриете богата гама от масла, гуми, други течности и аксесоари за вашата кола.  Не се колебайте, а се присъединете към всички останали доволни клиенти.