Съхранете акумулатора: Какви предизвикателства носи летния сезон

1
137
Добави коментар
clashbade
clashbade

Топлите месеци ни изпълват с копнеж и вече правим планове за пътувания, като не трябва да пропускаме и потенциалните рискове за състоянието на автомобила.

Любимият ни автомобил също има характер и често се случва да ни поднася изненада в най-неочаквания и неподходящ момент. Да, обикновено тя не е особено приятна, но може би някои подсказки са били налице, а ние не сме взели мерки навреме.

Ето защо няма какво друго да сторим, освен да бъдем предвидливи. Сега, на прага на топлите месеци, е изключително важно да сме подготвени за предизвикателствата, които носи летният сезон.

Какви са потенциалните рискове за състоянието на акумулатора?

Не само зимата създава затруднения за батерията под капака. Ако сгрешите, и като повечето решите, че нищо не я застрашава през идните слънчеви дни, вероятно ще се озовете в описаните по-горе заплетени казуси.

Отсега си отбележете сайтовете за акумулатори, които могат да бъдат поръчани онлайн, за да реагирате светкавично и при минимални индикации за предстоящи проблеми.

И бъдете нащрек за някои пропуски от ваша страна:

Забравени светлини

Може би колата ви е снабдена с автоматични опции за включване и изключване на светлините, но ако това не е така, внимавайте да не ги забравяте, защото през слънчевите дни лесно може да не ги забележите.

Следете и за възникнали дефекти, които биха могли да доведат до консумация на енергия, а тя от своя страна да изтощи акумулатора.

Оглед преди път

Повечето водачи знаят правилото – преди път се прави щателен оглед, като се започне от гумите, мине се през акумулатора и се завърши с багажника с важното оборудване за непредвидени обстоятелства.

В никакъв случай не подценявайте препоръката. Така бихте могли да забележите много по-рано, отколкото е възможно, за да реагирате със смяна на съответните компоненти.

Достатъчен заряд

Може да направите проучване дали акумулаторът ви е достатъчно зареден, или по-скоро е обратното, а напрежението при зареждане е значително понижено.

И през топлия сезон, ако се установи, че е налице такъв проблем, батерията просто няма да издържи толкова дълго, колкото бихте искали. Специфичните знаци са свързани не само с трудности при стартиране на двигателя, а и с отслабване на светлините или влошено функциониране на останалите системи.

Лятото провокира интензивно протичане на химическите реакции в акумулатора и определено създава повод за притеснения, особено ако сме склонни да неглижираме рисковете.

Dikar.bg е доверен партньор и предлага всички видове акумулатори за вашите возила, което ви прави крачка пред другите и ви гарантира спокойствие по всяко време на годината.