Гранитогрес с ефект на дърво в банята

1
163
Добави коментар
VRETIEL
VRETIEL

16:29 |
25 април 2022

4
Снимка: iStock by Getty Images

Качествено направената баня може да има много дълъг живот, а под качествена направа трябва да се разбира не само добрата работа на фирмата, която изпълнява проекта, но и качеството и класа на използваните материали.

Един от най-важните моменти е изборът на плочки за банята, тъй като именно те ще погълнат основната част от средствата инвестирани в ремонта. Какво да изберем и какви варианти имаме?

Гранитогрес или фаянс

Гранитогресът определено е за предпочитане за поставяне на пода, тъй като е много здрав и устойчив. Фаянсовите плочки за баня, от своя страна, като цяло предлагат доста по-голямо разнообразие от цветови решения. Те се считат за малко по-крехки от гранитогреса, но ако става дума за поставяне на стената, те са добър вариант – все пак там няма да се стъпва и тъпче.

Ако трябва да се изгради една цялостна концепция, най-добрият вариант е гранитогрес за пода и фаянсови плочки за стените. Така ще съчетаете красив външен вид, оптимален разход на средства и не на последно място – по-кратки срокове на изпълнение на работата, тъй като фаянсовите плочки се поставят по-лесно.

Гранитогрес с ефект на дърво

Ако търсите оригинално и нестандартно, а също така и добре изглеждащо решение, с което да направите своята баня шик, тогава има не един или два варианта. В същото време, малко неща биха стояли по-изненадващо в банята от плочките с ефект на дърво.

Тъй като банята е мокро помещение, което постоянно ще се облива във вода, поставянето на каквато и да е дървена повърхност би била пълен абсурд. Но не така стоят нещата ако самите плочки имат изработка, наподобяваща на дърво.

Макар че не се препоръчва да завършите цялата баня в такъв стил, тези плочки могат да бъдат изключителн акцент. С тях можете да покриете една стена или колона, а също така можете да ги използвате и за пода.

От къде да го купим

Гранитогресът с ефект на дърво в наши дни започва да получава все по-широко разпространение. Ако предпочитате, можете да отидете в някой от многобройните хипермаркети, в които се предлагат всякакви модели плочки или пък да поръчате онлайн от места като ПРАКТИС, където ще откриете внушително разнообразие.