Калъф за телефон – какъв модел да си изберем

1
132
Добави коментар
VRETIEL
VRETIEL

16:41 |
28 април 2022

24
Снимка: iStock by Getty Images

Като цяло може да се каже, че не е препоръчително да използвате мобилния си телефон без предпазен калъф, особено ако сте от хората, които имат навика да се ровят из приложенията докато са извън дома си.

Винаги съществува риск да изтървете устройството на земята, а тогава има над 90% вероятност да се появи някаква щета по него. Ако сте късметлии, това може да е само някоя дребна драскотина или точка, но и това не е приятно.

Ако се появи дори и микроскопичен дребен дефект, но ако този дефект се намира точно в средата на дисплея, това ще провали цялото удоволствие от използването на мобилния телефон.

Какъв кейс за смартфон да си изберем

Независимо какъв калъф решите да поставите на устройството, това със сигурност ще е по-добър вариант, отколкото ако оставите своя смартфон незащитен от предпазен кейс.

Калъф за телефон от закалено стъкло

Калъфите от закалено стъкло за смартфони (вижте в MyTel.bg) са изключително привлекателно решение поради две основни причини:

1-во, те изобщо не се забелязват. Ако използвате подобен модел, едва ли някой отстрани ще предположи, че телефонът е поставен в нещо.

2-ро, закаленото стъкло е изключително здраво, така че можете да бъдете сигурни в това, че ще ви предостави наистина надеждна защита.

Силиконовите калъфи

Силиконовите калъфи са икономичният вариант на тези от закалено стъкло. Те са една идея по-видими, но ако не се вгледате малко повече, няма да забележите, че нещо е поставено върху корпуса на телефона.

Хубавото при тях е, че силиконът е по-мек и поема удара при изтърване, така че вероятността да възникне някакъв проблем с устройството дори и ако падне от по-високо се намалява с поне 99%.

Пластмасови калъфи

Може би са един от най-популярните варианти по две причини, според специалистите от онлайн магазина за GSM аксесоари Mytel.bg:

1-во, цената им е доста атрактивна, така че нищо не ви пречи да ги подменяте толкова често, колкото ви душа иска.

2-ро, предпазват много добре, защото пластмасата е сравнително мек материал, който може да погълне удара в земята доста добре.

Гумени калъфи

Гумените калъфи са често купувани от по-разсеяни и невнимателни хора, каквито са много от тийнейджърите. Причината е, че гумираният калъф поема удара най-добре и след него няма да останат никакви следи от нараняване върху устройството.